avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Da, dna Irina, totul este foarte bine punctat si foarte mult exagerat. Strict juridic, ramanem la acordarea de drepturi si de obligatii. Apoi sunt legi care prezerva drepturile (?) si legi care pedepsesc nerespectarea obligatiilor.
Repet o statistica proprie Romaniei: 14.000 de divorturi cu minori/an. Cu largul concurs al avocatilor, cel putin 9.000 (dar as urca la 12.000, linistit) sunt divorturi ostile, in care niciunul din parinti nu se considera multumit de solutia instantei. Cam ce pronostic dati vis a vis de apetitul judiciar al nemultumitilor vs. legile la care au dreptul sa apeleze?
Stiti ce nu intelegeti dvs? ca nu eu, doamna PS, gi-gane sau altii de pe acest forum decid la ce i-ar "servi" sa-si cunoasa tatal. E in firea lucrurilor sa-l cunoasa, de aici si legislatia aferenta. Tocmai ca nu suntem perfecti si nicio situatie nu e perfecta, copilul isi va cunoaste tatal in speta de fata la 6 ani.
Cine decide daca copilul ar trebui sa-si cunoasca tatal natural? mama? pai daca e dupa mama, ea zice ca nu, ca deja are un tata copilul, plus ca nu-i "serveste" copilului. Sa decida copilul de 6 ani? Sa decida tata? Tata zica ca vrea. Pai dragi mei useri de pe forum avocatnet, decide instanta daca nu se ajunge la o intelegere. Si daca asa a decis instanta tocmai pentru ca parintii nu sunt capabili sa se inteleaga, atunci tu ca mama ai doua optiuni: esti de acord cu decizia instantei si ii ajuti pe cei doi sa-si formeze o relatie de acum incolo. Nu esti de acord. Si aici urmeaza tot felul de situatii indicate de mult prea multe ori de toata lumea, dar care in mare se incheie cu executarea silita, refuzul copilului, consiliere, amenzi etc.
Broken, sunteti manipulata emotional de catre copil, ptr ca acesta sa-si pastreze imaginea de confort pe care o are pe moment. La fel sunt si mame care fac invers cu copilul.
"Vei merge la tatal tau si vei fi la fel de cuminte cum te-am educat sa fii! Datorezi respect tatalui tau, si nu neaparat iubire. Daca el va reusi sa te faca sa-l iubesti, atunci va fi cu atat mai bine ptr tine. Tatal tau m-a iubit si pe mine atunci cand eu am dorit sa ma iubeasca."
shomo a scris:

Broken, sunteti manipulata emotional de catre copil, ptr ca acesta sa-si pastreze imaginea de confort pe care o are pe moment. La fel sunt si mame care fac invers cu copilul.
"Vei merge la tatal tau si vei fi la fel de cuminte cum te-am educat sa fii! Datorezi respect tatalui tau, si nu neaparat iubire. Daca el va reusi sa te faca sa-l iubesti, atunci va fi cu atat mai bine ptr tine. Tatal tau m-a iubit si pe mine atunci cand eu am dorit sa ma iubeasca."

L AM EDUCAT SI L AM MINTIT CAT A FOST MIC ACUM STIE CLAR CE IL ASTEAPTA ACOLO SI NU IL MAI POT DUCE CU VORBA ..

Nu cred ca ma manipuleaza in vreun fel, imi spune ce simte, ce gandeste si imi explica atat cat stie si poate ca se va apara daca il mai oblig sa se duca unde nu vrea desi imi spune ca nu vrea sa mearga !

Nu cred ca pe dvs. sau pe oricare alt adult de pe forumul asta as putea sa il duc undeva dupa ce a mers in acel loc si a fost batut , spunandu i cat de frumos si bine va fi de acum inainte ..

de ex: Dvs daca ati merge undeva cu cineva la indicatiile mele iar acel cineva v ar jigni si /sau v ar lovi iar cand va intoarceti la mine imi spuneti ce ati patit iar eu va promit ca data viitoate o sa fie frumos si ca a gresit respectivul dar nu se va mai repeta dar se repeta nu o fata .. ma mai credeti si mai mergeti in acel loc in care de fiecare data povestea este aceeasi ?>!

si mai mult decat atat - cum as putea sa ii mai spun la intoarcere copilului ca il iubesc, ca nu vreau sa i se intample nici un rau daca eu sunt cea care il imping catre acel loc de care el fuge si in bratele celui in compania caruia i se intampla sa fie batut, sa sufere ?!!!

CAND MI SE INTOARCE COPILUL DE ACOLO BOLNAV, PLIN DE BUBE, BOLNAV SAU SI MAI GRAV BATUT CE FAC CU EL ???

AZI II SPUN CA O SA FIE MAI BINE DATA VIITOARE, LA FEL SI PESTE 2 SAPTAMANI DESI EL IMI SPUNE CA NU VREA ACOLO - PE URMA CE FAC CU EL FUGE DE ACASA, AJUNGE LEGUMA SAU UN DELICVENT ?!!!

DE CE ?? INTELEG CA CEI CARE ISI VAD COPII BATJOCORITI SA IA MASURI SI SA CEARA PENALIZARI NU JIGODIILE CARE ISI VAD COPII INGRIJITI , EDUCATI SI ASTA FARA CA EI SA FI RIDICAT UN DEGET ...

Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
brokenangel, utilizator
brokenangel a scris:

MI SE PARE O IDIOTENIE SI O ABERATIE ...

Sa va spun de ce ..

Am un baiat , are 7 anisori ... Este sanatos( datorita ambilor parinti zic eu ca l am facut impreuna dar atat - de crescut si avut grija eu singurica) este foarte destept ( datorita mie pentru ca tatal a fost ocupat cu scandalurile, bataile, jignirile si tortura psihica a mea si a copilului care a asistat la toate mizeriile posibile dar care a fost si batut de tata si restul mizeriilor care descriu comportamentul avut de tata in timpul vizitelor si pe care le am mentionat anterior ) ...

Acum copilul a observat ca ii tot spun sa mearga la tata, ca o sa se schimbe, ca nu o sa il mai certe, nu o sa il mai bata si ca daca va vrea il va aduce acasa cand ii cere - ghiciti ce mi a spus copilul meu de 7 ani ! ...

"Mama tu nu ma mai iubesti deloc si sa sti ca daca ma gonesti la el eu o sa fac numai rele si o sa ma bata tare de o sa ajung la spital si o sa mor "...

Va intreb acum pe voi toti ce as putea sa ii spun cand incerc sa il conving sa mearga la tata pentru ca cel mic clar se va duce obligat, va face cine stie ce boroboata pe acolo , va fi batut si automat tatal va spune ca eu l am alienat si mai mult decat atat va intreb mai mult ca sa fac o gluma pentru ca sper sa nu se ajunga la asa ceva : CE SE VA INTAMPLA DACA CEL MIC VA MERGE LA TATA , VA FACE NUMAI TAMPENII PE ACOLO IAR MINUNATUL TATA NU VA MAI VREA COPILUL LA VIZITA SAU AJUNGEM LA INML, EXECUTAREA SE VA OPRI PENTRU CA, COPILUL SI HOTARAREA AU FOST DUSE LA BUN SFARSIT ??

INCEPE O NOUA EXECUTARE, CONTINUA PENALIZARILE , BAGAM COPILUL LA BALAMUC ?!

cu siguranta asta se urmareste... cat mai multi copii la balamuc... ca sa aibe joburile asigurate cei ce fac si sustin aceasta lege ... ce le pasa lor de interesul copiilor ?ca doar nu ei se chinuie cu ei sa`i creasca si sa`i educe ... un copil daca vrea sa`si caute si sa`si vada parintele care l`a parasit si nu s`a interesat de el... ..poti sa`i spui tu orice .. ca el cand v`a fi mare tot il va cauta macar de curiozitate sa`l vada cine este .. copilul meu cand a avut 7 luni a facut Rotavirus , nu aveam nici`un ban ..si cand l`am sunat pe taica`su ca e copilul bolnav si sa`mi dea macar imprumut niste bani ca trebuia sa ma internez in spital mi`a inchis telefonul si nici nu a mai sunat cel putin sa vada cum se , simte copilu.. dar acum dupa ani de zile , dupa ce a aflat de aceasta lege , l`a lovit dorul de copil.. in tot acest timp nici macar o poza nu mi`a cerut sa`l vada macar cum arata .. ani de zile nici macar un tel nu a mai dat sa intrebe daca copilul este bine ..in tot acest timp putea sa se intample orice cu , copilul ca lui nici macar nu` i`a pasat ..

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)