againstPAS a scris:
Stiti ce nu intelegeti dvs? ca nu eu, doamna PS, gi-gane sau altii de pe acest forum decid la ce i-ar "servi" sa-si cunoasa tatal. E in firea lucrurilor sa-l cunoasa, de aici si legislatia aferenta. Tocmai ca nu suntem perfecti si nicio situatie nu e perfecta, copilul isi va cunoaste tatal in speta de fata la 6 ani.
Cine decide daca copilul ar trebui sa-si cunoasca tatal natural? mama? pai daca e dupa mama, ea zice ca nu, ca deja are un tata copilul, plus ca nu-i "serveste" copilului. Sa decida copilul de 6 ani? Sa decida tata? Tata zica ca vrea. Pai dragi mei useri de pe forum avocatnet, decide instanta daca nu se ajunge la o intelegere. Si daca asa a decis instanta tocmai pentru ca parintii nu sunt capabili sa se inteleaga, atunci tu ca mama ai doua optiuni: esti de acord cu decizia instantei si ii ajuti pe cei doi sa-si formeze o relatie de acum incolo. Nu esti de acord. Si aici urmeaza tot felul de situatii indicate de mult prea multe ori de toata lumea, dar care in mare se incheie cu executarea silita, refuzul copilului, consiliere, amenzi etc.
eu cred ca ar trebui sa decida copilul de buna voie si nesilit de nimeni daca vrea sa`si vada parintele natural.. nu sa`l oblige psihologul sau psihiatrul impotriva vointei lui... eu nu am zis ca o sa`i spun copilului sa nu`si vada tatal..doar ca am crezut de cuvinta sa fie putin mai mare sa inteleaga despre ce este vb..daca tot nu l`a preocupat viata copilului ani de zile .. iar faptul ca deja copilu are un tata , chiar nu conteaza .. sotul meu a zis de multe ori ca nu are nimic impotriva , poate sa vina oricand tatal lui sa`l vada ..oricum are f multa grija de copil.. si datorita lui nu`i lipseste nimic ..ca daca ar fi fost dupa tatal biologic nici nu ar fi avut ce sa manance .. deocamdata au fost doar amenintari din partea lui..dar daca copilul nu o sa vrea sa`l vada , si vom ajunge in instanta .. si nici cu ajutorul consilierii psihologice nu voi reusi sa`l conving si voi fi nevoita sa platesc amenda .. alta solutie nu am decat sa`i dau definitiv copilul chiar impotriva vointei lui..si eu nu o sa`l chem in judecata .. ca sa`mi plateasca amenzi.. ii voi lasa acei bani sa`i foloseasca pt copil... pt ca asa ar trebui sa gandeasca un parinte care intr`adevar isi iubeste copilul si ii pasa de el nu sa`l vada ca pe un mijloc de a face rau mie si bani pe spatele copilului.. pt ca la mintea lui gandeste ca imi face mie rau si nu copilului.. ani de zile l`am rugat sa`mi dea o procura sa merg cu , copilul in vacanta afara din tara si nu a vrut.. plateam eu totul la notariat..pasaport si ce mai era nevoie..el trebuia sa dea doar o semnatura.. care nu`l costa nimic..