avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Faptul ca e batut la tata va OBLIGA sa cereti decaderea din drepturile respectivului! Ati facut ceva in acest sens? Ati observat vreo urma, orice..? Ati intrebat tatal despre veridicitate? Ati apelat la DGASPC ptr o monitorizare, eventual, intempestiva?
Un moderator echidistant de pe acest forum a sfatuit mamaele sa se apere si ele. Atunci cand au motive si la momentul oportun. Asta in loc sa jeleasca despre cine stie ce penalizari ale ignorantei.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
NU - nu am facut nimic pentru ca tatal a spus ca cel mic exagereaza, ca minte si nu prezenta urme pentru ca tatal il lovea cu palma in cap, il smucea de brate si il arunca pe jos ...

il ameninta ca il bate iar bunicul un betiv jegos ca "il strange de gat daca nu sta potolit"

la momentul batailor cel mic avea 4 ani .. pe cine puteam sa cred ?!

la inml nu au vrut sa se uite la copil ... aveti dreptate , am gresit ca nu am crezut copilul insa l am inregistrat pe tata cand il intrebam de ce a lovit copilul si acesta a raspuns" da ce nu a uitat ca a trecut un an !!!" asa si ce ?!

acum ma apar, nu mai sunt singura, nu mai dorm cu scaunul in usa, nu imi mai este frica de el . Ma apar si imi apar copilul si de ar fi sa merg in iad si sa ma intorc de 100 de ori !

Daca, copilul va vrea sa mearga la tata nu am sa ma opun ,este tatal lui si vreau sa il respecte dar daca nu va vrea , cu forta nu il va lua nimeni de langa mine indiferent cate penalizari va incerca sa scoata minunatul tata de la mine .. Ajunge cu bataia de joc !
brokenangel, utilizator

brokenangel a scris:

NU - nu am facut nimic pentru ca tatal a spus ca cel mic exagereaza, ca minte si nu prezenta urme pentru ca tatal il lovea cu palma in cap, il smucea de brate si il arunca pe jos ...

il ameninta ca il bate iar bunicul un betiv jegos ca "il strange de gat daca nu sta potolit"

la momentul batailor cel mic avea 4 ani .. pe cine puteam sa cred ?!

la inml nu au vrut sa se uite la copil ...

Spre norocul (?) dvoastra, aceste se vor revela la consilierea psihologica. Psihologul este OBLIGAT sa va suplineasca lipsa de determinare si sa semnaleze autoritatilor mediul abuzator in care copilul ajunge prin dreptul de legaturi.

Ma tem ca exista un sambure de adevar in temerile utilizatoarei Krysy...se poate ajunge la masuri extreme si la obligatii de a efectua consilieri psihologice DOAR la anumiti psihologi, agreati sau ˝acreditati˝, contra unor sume considerabile. Scopul? Sa convingi tu, ca parinte, ca nu ti-ai alientat copilul, prin ˝ganduri˝,...etc. Sa convingi copilul ca ceea ce simte el nu e bine, e bine ce ii spui tu, psihologul judiciar...
Din ce am citii eu, in prezent modificarile propuse se refera doar la programul de vizita sau relatii al parintelui nerezident si toate fac trimitere la penal. Nici un articol modificat nu se referă la mijloacele de existenţă a minorilor sau la stoparea parintelui nerezident din actiuni care sunt in mod evident hartuire! E imposibil sa nu apara abuzuri, adica se deschide calea vânătorii de vrajitoare...vrajitoare care sunt, in cele mai multe cazuri, mamele. Care, in multe cazuri, nu-si abandoneaza copiii, continua sa ii creasca prin mijloacele pe care la au, continua sa le ofere afectiune si sa le sprijine dezvoltarea.
Nu neg ca sunt si cazuri de tati responsabili. Dar, in acest caz, ei aleg moduri neagresive de a fi prezenti in viata copiilor. Raman constanti, in afectiunea lor si isi arata disponibilitatea, pentru oricand ar fi nevoie de ei! Acestia castiga singuri respectul si afectiunea copiilor, nu este nevoie ca respectul sa fie impus cu forta de catre mama! Aceasta atitudine e in firea lucrurilor!
(Tatal tau m-a iubit si pe mine atunci cand eu am dorit sa ma iubeasca.") Dar ce, nu a fost o alegere reciproca, la momentul acela? Barbatul acela nu a avut discernamant? Greu sa respecti pe cineva care nu iti arata nici un semn de respect si pretuire, ba chiar dimpotriva.
Trebuie sa vedem dincolo de frustrarile personale si sa luptam pentru legi care sa aduca imbunatatirea situatiei in viitor, nu sa puna la dispozitia ˝psihopatilor˝ noi mijloace de a face rau!
againstPAS a scris:

Stiti ce nu intelegeti dvs? ca nu eu, doamna PS, gi-gane sau altii de pe acest forum decid la ce i-ar "servi" sa-si cunoasa tatal. E in firea lucrurilor sa-l cunoasa, de aici si legislatia aferenta. Tocmai ca nu suntem perfecti si nicio situatie nu e perfecta, copilul isi va cunoaste tatal in speta de fata la 6 ani.
Cine decide daca copilul ar trebui sa-si cunoasca tatal natural? mama? pai daca e dupa mama, ea zice ca nu, ca deja are un tata copilul, plus ca nu-i "serveste" copilului. Sa decida copilul de 6 ani? Sa decida tata? Tata zica ca vrea. Pai dragi mei useri de pe forum avocatnet, decide instanta daca nu se ajunge la o intelegere. Si daca asa a decis instanta tocmai pentru ca parintii nu sunt capabili sa se inteleaga, atunci tu ca mama ai doua optiuni: esti de acord cu decizia instantei si ii ajuti pe cei doi sa-si formeze o relatie de acum incolo. Nu esti de acord. Si aici urmeaza tot felul de situatii indicate de mult prea multe ori de toata lumea, dar care in mare se incheie cu executarea silita, refuzul copilului, consiliere, amenzi etc.

eu cred ca ar trebui sa decida copilul de buna voie si nesilit de nimeni daca vrea sa`si vada parintele natural.. nu sa`l oblige psihologul sau psihiatrul impotriva vointei lui... eu nu am zis ca o sa`i spun copilului sa nu`si vada tatal..doar ca am crezut de cuvinta sa fie putin mai mare sa inteleaga despre ce este vb..daca tot nu l`a preocupat viata copilului ani de zile .. iar faptul ca deja copilu are un tata , chiar nu conteaza .. sotul meu a zis de multe ori ca nu are nimic impotriva , poate sa vina oricand tatal lui sa`l vada ..oricum are f multa grija de copil.. si datorita lui nu`i lipseste nimic ..ca daca ar fi fost dupa tatal biologic nici nu ar fi avut ce sa manance .. deocamdata au fost doar amenintari din partea lui..dar daca copilul nu o sa vrea sa`l vada , si vom ajunge in instanta .. si nici cu ajutorul consilierii psihologice nu voi reusi sa`l conving si voi fi nevoita sa platesc amenda .. alta solutie nu am decat sa`i dau definitiv copilul chiar impotriva vointei lui..si eu nu o sa`l chem in judecata .. ca sa`mi plateasca amenzi.. ii voi lasa acei bani sa`i foloseasca pt copil... pt ca asa ar trebui sa gandeasca un parinte care intr`adevar isi iubeste copilul si ii pasa de el nu sa`l vada ca pe un mijloc de a face rau mie si bani pe spatele copilului.. pt ca la mintea lui gandeste ca imi face mie rau si nu copilului.. ani de zile l`am rugat sa`mi dea o procura sa merg cu , copilul in vacanta afara din tara si nu a vrut.. plateam eu totul la notariat..pasaport si ce mai era nevoie..el trebuia sa dea doar o semnatura.. care nu`l costa nimic..
krysy, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)