avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Doamna Krysy,

Cu tot respectul, de ce va autolimitati? Cred ca am mai spus si in alte posturi, e o chestiune de vointa. Da, este o situatia mai complicata pentru cel mic dar cu ajutorul dvs va trece prin ea cu bine, asa cum a trecut probabil si de celelalte probleme (prima problema de sanatate, primele zile de gradinita, prima noapte fara dvs). Si da, probabil ar fi bine sa va ajute un psiholog, incercati, poate primiti asistenta psihologica din partea Colegiului, faceti o cerere.

Ii explicati situatia cu tatal natural asa cum i-ati explicat si altele. Propuneti tatalui intalniri la inceput scurte si in prezenta dvs. Solicitati o perioada intermediara de acomodare de o luna, doua. Ingrijorati-va nu de amnezi, ci cum sa ii ajutati pe cei doi sa aiba o relatie. Si atunci, nu veti mai avea aceste probleme, deoarece credeti-ma ca nu exista nici amenzi, nici executari silite atunci cand din partea mamei exista vointa.

Ei daca nu vreti ca acestia doi sa aiba o relatie, atunci stati pe forum, blestemati legiuitorul si plangeti-va alaturi de alte persoane pe forumuri sau in instante, cum doriti.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
againstPAS, utilizator
Din cate am observat in luna mai, au recurs la Curtea Constitutionala cei cu amenda mirobolanta de 45.000 lei .. O sa vedem atunci ce se va intampla ..

In plus eu nu inteleg ceva : daca amenda nu exista atunci de ce la 913 alin 5 se arata clar ca vor fi penalizari ?

Iar la 906 alin 4 : Daca in termen de 3 luni de la data comunicarii incheierii de aplicare a penalitatii debitorul nu executa obligatia prevazuta in titlul executoriu, instanta de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitiva ce i se datoreaza cu acest titlu, prin incheiere definitiva, data cu citarea partilor.

Eu in prostia mea de mama care incerc sa fac cumva sa imi cresc copilul fara ca el sa simta ce tata minunat are - il mint mai mereu pe copil si ii spun tot felul de povesti ca tata e bun, ca a gresit cand a mers la el si ca o sa se faca si mai bun... dar copilul de 7 ani nu poate fi prostit !!!

Lamuriti ma va rog pentru ca eu inteleg ca dupa ce se termina consilierea care poate avea un final fericit sau nu ,.. Reincepe hartuirea memei/tatalui rezident si ca imediat dupa incheierea consilierii urmeaza 3 luni si apoi se stabilesc penalizari - se va a fixa suma definitiva ce i se datoreaza cu acest titlu, prin incheiere definitiva, data cu citarea partilor. ?

Sau nu ?!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
brokenangel, utilizator
shomo a scris:

Stimata Krysy, iar ma certati pe mine cand spun ca ar trebui sa existe ceea ce nu exista. AR TREBUI CA LEGEA SA FIE MODIFICATA IN SENSUL IN CARE DACA UN TATA, OBTINAND UN DREPT PREZUMAT A FI RESPECTAT, NU SI-L VALORIFICA, SA FIE DECAZUT DIN ACEL DREPT!
E ok?


Domnule Shomo nu va cert, dar ma gandesc ca de fapt aceasta lege nici nu ar trebui sa existe.. pt ca un parinte care are grija si ii pasa de copilul lui , cu siguranta nici nu ar avea nevoie sa apeleze la aceasta lege . findca nu i`ar lua nimeni dreptul sa `si vada copilul si sa fie alaturi de el .. adica ce inseamna asta sa oblig copilul sa mearga cu un necunoscut daca el nu vrea ..pai atunci hai sa nu mai avem grija de ei..sa ii lasam singuri in parc , pe strada , sa mearga la scoala asa cum era pe vremea noastra .. ca oricum nu conteaza cu cine pleaca .. ca pana la urma un parinte pe care nu l`a interesat de copil ani de zile ..este ca oricare alt strain de pe strada .. de ce sa imi duc eu un copil vesel , sanatos , care traieste intr`un mediu frumos , alaturi de pers care`l iubesc la psiholog ca sa`l obliige si sa`l convinga sa mearga cu o pers pe care nu a vazut`o niciodata .. ca sigur de la psiholog urmatoarele sedinte vor fi la psihiatru si tot parintele care a avut grija de el pana acum se v`a chinui cu el in continuare ..findca sigur celuilalt nu o sa`i mai pese de un copil bolnav.. el o sa vrea doar banii din amenda aia pe care cu siguranta o sa o primeasca pt ca nah... asa e legea ... dar in cazul celor care sunt obligati sa plateasca chiar si amarata aia de pensie de minim pe economie de ce nu se aplica nici`o lege .. ?
Dar de ce ar trebui sa "treaca" dnule Againstpas fiului dnei krysy si peste "asta"?Care ar fi motivele pentru care ar trebui sa treaca, in sensul care ar fi beneficiile minorului? La ce i-ar ajuta un "tata'' absent in toti anii copilariei lui? La ce ar servi introducerea in viata minorului a unui iresponsabil care 6 ani a "uitat" ca e parinte? Oricat n-ati vrea sa admiteti exista copii care traiesc foarte frumos o viata echilibrata si implinita emotional fie adoptati, fie in familii monoparentale, fie cu un parinte bun si altul vitreg. Viata nu e perfecta, noi nu suntem perfecti. Este de dorit ca un copil sa creasca in familie alaturi de ambii parinti. Din pacate, in multe cazuri nu se intampla. Daca asta tot nu se intampla, e de preferat ca acel copil sa mentina legatura cu ambii parinti. Din pacate nici asta nu s-a intamplat, tatal disparand cu totul 6 ani. Asa e viata, nici perfecta, nici dreapta. Dar asta nu inseamna ca are buton rewind!
Cel mai probabil copilul are o viata echilibrata asa cum e ea. De ce ar trebui perturbat acest echilibru? Ca si-a amintit un iresponsabil ca ar putea incerca sa devina resposabil? Nu mi se pare un motiv suficient pentru a distruge echilibru prezent.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
proastasatului, utilizator
Broken, interesant...
1. Unde ati observat recurgerea la CC?
2. Executarea silita de la care s-a plecat nu se va inceta niciodata decat in cond Art 703 CPC
3. Dupa consiliere, executorul verifica efectul consilierii. Daca aceasta nu a avut efect si se constata ca minorul inca refuza, tatal "are dreptul" de a se adresa instantei ptr stabilirea de penalitati pe zi de intarziere, cf Art 906 alin 2. Daca acestea sunt acordate, hoatarrea e definitiva si incepe calculul de zile.
4. Mama mai primeste 3 luni de gandire si actiune. Daca si alea trec, atunci cf 906 Alin 4, tatal deschide o noua actiune in care se inmulteste 90 cu cuantumul de mai sus, rezultand suma finala, executabila. Creanta devine in acest moment certa lichida si exigibila.
5. Daca in termenul de 3 luni (90 de zile) mama convinge minorul si executorul constata ca minorul a plecat cu tatal, mama scapa de ORICE PENALITATE si executarea se inchide cf Art 703.1.1

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)