Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC
Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.
Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Pai defilam cu ce avem. Ce ziceti dvoastra e un SF dezirabil. Cat despre tata, sa stiti ca asa a fost el de la inceput. Doar ca el credea ca il iubiti fix asa cum e, in timp ce dvoastra sperati ca il veti schimba in bine.
nu e cazul meu. eu nu sunt divortata si nici nu am ganduri :) dar nu iti ajunge o viata sa cunosti un om. asa ca da, nu are sens sa discutam despre alegerea tatalui. ce spun eu o fi sf, dar e un sf mai ok decat ala cu luatul copilului cu forta.
ii puneti calus si il bagati in sac, sau cum vedeti executarea silita? ca pana acum nu a raspuns nimeni
Dna proastasatului, strict in legatura cu afirmatiile mele:
1. Minorul are semne evidente de abuz fizic sau se plange unuia dintre parinti despre un disconfort emotional
2. Diferenta intre abuz si disconfort este data de legislatia in vigoare iar parintele receptor este dator sa faca diferenta intre abuz si disconfort
3. Prima sesizare (responsabila!) se face catre DGASPC. Dupa verificarea cu confirmare a DGASPC, oricare dintre parinti se poate adresa autoritatilor civile si/sau penale.
PS: Stiu caz in care s-a dovedit ca minorul isi refuza tatal, ptr ca stie de la mama ca tatal trebuie sa fie mai scund si mai slab. Costul ptr mama a fost de 45.000lei. Deocamdata.