avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Nu am înțeles motivele pentru care considerați neconstituțional art 913 NCPC în sensul văzut de dvs.
Eu consider alin 5 al art 913 NCPC neconstituțional.
Dar exista o problema deoarece CEDO a impus aceasta prevedere legala.
Doar ca nu cred ca și pentru părintele debitor nevinovat.
Ma refer la acele penalități.
Imi permit o remarca personala domnule avocat.
"Refuzul minorului" in procedura executionala nu are justificare cata vreme nu a facut nici obiectul procedurii de drept comun ce a stat la baza emiterii titlului executoriu si nici ulterior pronuntarii, cand ipotetic ar fi aparut elementele noi de natura a atrage acest refuz ca fiind eventual justificat.
Parintele care constata abuzul este dator sa intreprinda el demersuri pentru rezolvarea cauzelor, nu sa astepte procedura executionala.
In toate cazurile pe care le avem in evidenta, refuzul in procedura executionala este indus copilului. Aceasta cred ca este si ratiunea pentru care legiuitorul a instituit dispozitile art.910 si urm., insa din pacate am importat doar prevederile nu si infrastructura originara.
Pe scurt, in procedura executionala refuzul minorului nu are ce cauta cata vreme prin acest refuz de fiecare data parintele alienator se ascunde de raspunderea gravelor sale actiuni.