Martonze a scris:
N-am ştiut că programul de vizită este nomenclatură comunistă ; oricum, s-a schimbat în "relaţii personale " ceea ce e nomenclatură europeană modernă :O
Noi insistam pe dreptul copilului de a creste alaturi de ambii parinti,
Insistaţi domnule, 3 ore/zi la domiciliul părintelui la care locuieşte, să faceţi lecţiile cu copiii şi să asistaţi la igiena personală a lor. Puteţi să vă luaţi cu dvs. şi actuala parteneră, eventual şi copiii comuni, pentru relaţii personale extinse (vedeţi, n-am mai folosit nomenclatura comunistă!) :)
Este adevarat ca daca se prezinta la domiciliu sau la locul de joaca al copilului si sta acolo cuminte tatal ar putea avea sanse sa castige teren.
Adica sa nu sacaie copilul si sa il lase sa il vada pe tata.
Tatal poate saluta copilul si sa stea undeva cuminte si sa se uite,
dar fara sa il sacaie...
Copilul va vedea si va putea deveni receptiv daca observa ca tatal sau se intereseaza in mod activ de el si nici nu il deranjeaza.
Cu timpul copilul va vorbi cu el cred eu...
Dar...cu executare silita si tot deranjul creat eu cred ca tatal distruge tot...
Trebuie actionat cu intelepciune si rabdare...mai ales rabdare...deoarece copilul va vedea...si va intelege...
Chestia cu comunistul verso jurisprudenta CEDO e greu de analizat in concret.
Exista un echilibru atat de mare si difera un caz de altul atat de mult incat doar de la caz la caz cred ca se poate face diferenta...la CEDO...
Adica dreptul tatalui verso dreptul copilului pierde tatal in mod normal la CEDO dupa parerea mea desi jurisprudenta CEDO nu ar fi in acest sens.
Insa...niciun copil nu a sesizat CEDO pana acum si aceasta arata faptul ca echilibrul exista la un mod la care, oricand, poate fi in favoarea copilului...jurisprudenta CEDO...
Ar fi un adevarat dezastru pentru cei cu asociatia tatilor sau ce alte asociatii ar mai exista...sa apara o hotarare CEDO in favoarea copilului...in detrimentul tatalui...
Deci, fiti intelepti si aveti rabdare...cum v-am spus...