avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Nici vorba, Martonze. Imi tratez fetele exact asa cum isi aroga ele ca ar trebui sa fie tratate. Nu am nicio problema daca se umfla in pene, peste valoarea lor reala.
Nu stiu de ce am senzatia ca daca maine voi participa la acea intalnire pe care tot o cer, eu, ele, mama lor, nu as iesi deloc cu coada intre picioare.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Martonze a scris:

Domnule shomo, dvs. aţi rămas cu amintirea copiilor dvs. Copiii dvs. nu mai sunt copii, deşi vor rămâne copiii dvs. până trăiţi.Ţin minte cum mă purtam cu mama la 14-16 ani,(tata tocmai a plecat dintre noi) nu vorbeam cu ea cu săptămânile, fiindcă mă credeam mare şi cine-i ca mine. Nici nu-i împărtăşeam trăirile, alea erau destinate prietenelor. M-am apropiat de mama după naşterea copilului, fiindcă ea s-a oferit să ajute..


Shomo, aveti un exemplu foarte intelept mentionat.

Trebuie sa intelegeti ca fiecare om face cam ce vrea in raport de ceea ce il taie capul si nu neaparat ca ar exista o instigare.

Ca poate exista o instigare este adevarat pentru ca orice este posibil dar ideea este tocmai aceea de a va face util atunci cand trebuie, la momentul oportun,

Pentru dvs. este mai putin valabil exemplul indicat de Martonze dar este un exemplu pur...care ii poate ajuta pe cei care se afla in dificultate...si dvs. ii puteti sfatui sa urmeze pilda...
I-ati ajuta mai degraba asa decat sa intre intr-o lupta care poate fi pierduta foarte usor...
Martonze a scris:

Aş dori părreri referitoare la propunerile de modificări legislative ale Asociaţiei împotriva abuzulu parental, afişat pe facebook-ul asociaţiei.
Mulţumesc.



Buna seara tuturor
Fata de solicitarea dvs., aprecierea si contextul general va supun atentiei si textul urmator.
Va multumim pentru interes.

Preambul

Principiul domiciliului alternant al copilului este un pricipiu de drept, izvorat in contextul recunoscutei libertati sporite a copilului, necesitatilor si dreptului sau de a se dezvolta armonios. Este un principiu ce asigura protectie copilului atunci cand parinti sai nu mai reusesc sa convietuiasca.Sunt semne alarmante in privinta deficitului demografic caruia intreaga Europa a ajuns sa-i cada prada, datorat primordial crudelor realitati sociale ale prezentului. Astfel apar divergente in cadrul familiei si este alterat stravechiul concept familial, ajungandu-se din ce in ce mai des la separarea cuplului.

Primordial trebuie asigurata dezvoltarea armonioasa a copilului, lipsita de disensiuni si imbalante, doctrina si jurisprudenta statuand unitar faptul ca, aceasta depinde in mod direct de prezenta in mod egal a ambiilor parinti in viata lui. In lumina acestui rationament, Inaltii Legiuitori ai Europei au hotarat instuirea acestui principiu pentru a asigura in fapt familia, pentru a descuraja destramarea ei si pentru a-i responsabiliza pe adultii atat in gandirea si actiunea de a intemeia o familie, cat mai ales in cele pentru pastrarea si apararea ei.

In definirea acestui principiu se insista pe rolul tatilor recunoscandu-se ca a fost in mod gresit diminuat in ultimii ani de jurisprudente gresite, deficitul demografic datorandu-se in mare parte lipsei implicarii tatilor, care confruntati cu aceste practici, au devenit reticenti in a face copii. Aceasta pentru ca, desii rolul mamelor a fost crescut si protejat, practica a condus la alterarea comportamentului multor mame, care in umbra protectoare a institutiei materne, in foarte multe cazuri nu au ezitat sa prejudicieze copilul, nu doar de invatatura si priciperea tatalui, ci si de a intregului sau arbore familial.

Acest principiu se aplica doar in situatia in care, desii nu se mai inteleg in cuplu si aleg separarea, parintii inteleg ca este in interesul superior al copilului ca acesta sa beneficieze in mod egal de prezenta ambilor parinti in viata sa, sunt de acord si sprijina relatia copilului cu toate persoanele alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, fata de care a dezvoltat relatii de atasament.

Pentru toate celelalte situatii, indiferent de natura cauzei, exista planuri parentale si diverse alte programe, dupa cum exista si mecanismele legale stabilite in situatii de abuz, alienare parentala, abandon familial, existand consecinte legale care duc pana la decaderea din exercitiul drepturilor parintesti, ne fiind intamplatoare impunerea masurilor privind promovarea si formarea profesionala adecvata a tuturor specialistilor ce intra in contact cu copilul in cadrul procesului juridic, pentru formarea unor convingeri depline a celor investiti sa hotarasca soarta copilului, in cazul neintelegerilor dintre parinti.

In esenta, ratiunea avuta in vedere de Inaltii Legiuitori ai Europei prin adoptarea rezolutiei nr.2079, consacra principiul prioritar al interesului superior al copilului, deja impus a preleva in cadrul tuturor decizilor parintilor, autoritatilor si Instantelor Judecatoresti, si asigura copilul de prezenta ambiilor parinti in viata sa, asigura parintii ca Statul va intervenii prompt pentru ca relatiile dintre copil si parinte sa nu se erodeze, ai va asigura pe acestia de exercitiul pe deplin al tuturor drepturilor si indatoririlor prevazute in ansamblul autoritatii parintesti, in mod fizic prin impunerea stabilirii domiciliului alternant al copilului alaturi de ambii parinti

Martonze a scris:

Cum obligaţi fata dvs. ,majoră, să doarmă cu dvs., dacă nu vrea? Sau consideraţi că e corect ca fost dvs. soţie să intre în puşcărie fiindcă fata dvs. adolescentă nu vrea să doarmă la dvs.? Ce dovadă aveţi că mama le-a îndepărtat de dvs.? Dvs. chiar nu aveţi nici o vină? Sau mergeţi pe principiul:"Cele rele să se spele, cele bune să rămână"? şi aţi şters cu buretele vina dvs.? Nu vă acuz, dar nu sunteţi singurul în această situaţie.
Iar definiţia "alienării părinteşti" care afirmă că denigrarea se poate face prin gânduri - păi să mă ierte bunul Dumnezeu, gândurile nu pot fi închise cu gratii; separarea se produce din cauza unor grave neînţelegeri, automat fiecare parte gândeşte negativ despre celălalt, oare gândul negativ al tatălui e mai benefic minorului decât gândul negativ al mamei? Atunci putem face minge de ping pong din bietul copil, că gândul fiecăruia alienează copilul. Probabil aşa a gândit iniţiatorul schimbărilor legislative la care am făcut referire anterior, fiindcă indică unica soluţie domiciliul alternant.
Sunt curioasă cum se paote face treaba asta cu unul din părinţi la Sulina iar celălalt la Beba Veche; sau cu un părinte în Quebec, iar celălalt în Bucureşti


Dupa cum cred ca puteti remarca, principiul locuintei alternante se aplica doar parintilor care desii s-au separat, fac eforturi in sensul familial de a ramane cel putin in acelasi oras cu copilul lor. Pentru restul exista programe sau diverse planuri parentale posibile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
ImpotrivaAbuzuluiParental, utilizator
Dupa cum am mai comentat, locuinta alternanta a minorului, implica urmatoarele probleme:
- legal, e necesar stabilirea unei adrese a minorului, aceasta avand importanta cel putin la inscrierea la scoala arondata
- material, solutia poate fi mult prea costisitoare ptr a se putea transforma in obligatie legala

Asa cum se judeca acum separarile parintilor (fie casatoriti, fie concubini), prin Ordonante Presidentiale superficiale si urgente exact pe ceea ce ar trebui luat cel mai in serios si judecat cel mai temeinic (interesul minorului privind locuinta si drepturile conexe), in conditiile in care minorul nu este, practic, aparat de un curator neutru, ci de o Autoritate Tutelara cvasi inexistenta si partinitoare, reprezentata de multe ore de femeiusti care se rezuma la a numara wc-urile din locuintele propuse de parinti, nu sunt sanse la alt soi de hotarari.
Shomo, dosarele mele penale deschise de fostul sot NU sunt referitoare la copii! In unele, a adus acuzatii cu care, in final, urmarea sa ma lase fara locul de munca, in altele, sa ma indice ca un Hot al banilor sai...Cat despre DGASPC, acuzatiile de alienare cum ar putea sa reziste, cand fostul tata vorbeste direct cu copiii, la telefon, (iar cu mine, niciodata), are chei de intrare in locuinta, copiii il insotesc cand el solicita acest lucru, etc. Spuneti dvs. ce credeti ca urmarea domnul cu acuzatiile.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)