avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Da, si ale mele la fel. Le place ca mama si-a luat un concubin cu 10 ani mai tanar care, in general fuge cand ma vede, si pe care-l doare doar de contributia mamei la propria lui bunastare. Avocat. In rest, o insoteste peste tot, inclusiv la ceea ce mama plateste tip "all inclusive".
Cat despre fetele mele, "admir" poze de pe blocuri inalte, comentate de ele ca asteapta ziua in care sa fie sigure ca a trai inseamna o fericire.
Vedeti, shomo, va voi spune si eu, din suflet, asa cum mi-ati spus si dvs. si sper sa nu va simtiti lezat. Folosirea termenului concubin, caruia i se asociaza in general un sens peiorativ, precum si sublinierea diferentei de varsta dintre fosta sotie si el, mie pare ca un semn ca purtati inca resentimente fostei partenere. Fara sa exclud posibilitatea da a avea unele motive intemeiate, cultivarea in sine a atator frustrari nu poate duce la ameliorarea situatiei. Am inteles ca sunteti lipsit de compania fetelor dvs., care nu sunt chiar mici de varsta? Ele au o opinie? Se simt bine cu mama si actualul ei partener? (Inteleg ca veniturile nu sunt o problema, nici pentru fost, nici pentru el). Daca fetele sunt in echilibru, acest fapt ar trebui sa conteze si pentru dvs. Iar daca nu sunt, incercati sa aveti o relatie mai echilibrata (cat se poate in conditiile date) si cu fosta, poate ca astfel s-ar imbunatati si relatiile referitoare la copii.
Multumesc, dna Irina. Din pctul meu de verere, mai tehnic, concubin nu are sens peiorativ. Pur si simplu e definita legala a convietuirii fara casatorie. Nu am vreun resentiment de natura celor banuite de dvoastra. Diferenta de varsta si profesia am invocat-o in conditiile in care respectivul domn, fara a fi avut vreodata curajul propriei familii, intervine activ si negativ in relatiile dintre mine si fiicele mele, cu acceptul tacit al mamei, desigur.
Pe fetele mele nu le resimt deloc in echilibru. De altfel s-a si revelat acest aspect cu ocazia consilieri psiho via Art 913, de acum cca 2 ani. In raportul respectiv apareau clar constatari si sfaturi de continuare a consilierii chiar si peste termenul de 3 luni impus ca maximal de catre instanta. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Ma ingrijoreaza in special fiica mea cea mica. Nu neaparat ca imi reproseaza ca e neconstitutional (!) sa insist sa avem o legatura, cat de cat. Dar o anumita deviere comportamentala, legata de aceasta situatie, mi-a fost semnalata de diriginte.
Eu nu m-am schimbat, ca si comportament, in ceea ce le priveste. Sunt acelasi in compania caruia se simteau f bine pana acum 4-5 ani.
Am solicitat in multe randuri sa ne intalnim toti 4 (eu, mama, fiicele) ptr a ajunge la un compromis acceptatbil. Mama a refuzat mereu. Nu numai pe mine dar si DGASPCul care s-a oferit sa ne ajute in acesata mediere.
Pe de alta parte daca ele sunt bine, si mie doar mi se pare ca nu ar fi, rezulta ca si ceea ce fac eu fatza de ele este bine. :)
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Nu ştiu dacă la dvs. este valabil, dar într-o situaţie asemănătoare, în care fata nu voia sub nici o formă să vorbească cu tatăl său, noul partener al mamei, tot aşa, mai tânăr şi care a simţit sentimente mai nelalocul lor al fetei soţiei faţă de el (specific vârstei) a insistat ca fata să reia legătura cu tatăl ei, a luat-o cu frumosul, i-a explicat că el ţine la ea, dar totuşi, e bine să se sfătuiască şi cu tatăl său şi fratele după tată.
În fine, la nuntă, mireasa a dansat jumătate din dans cu tatăl natural şi jumătate cu tatăl care a crescut-o. Şi la nuntă au fost invitaţi familiile extinse ale ambilor părinţi naturali.
Oare dacă aţi discuta cu dl. avocat, nu s-ar remedia situaţia?
Pai domnul avocat, impreuna cu prieteni ai lui, de aceeasi profesie, o reprezinta pe mama in toate cauzele juridice, fie acestea civile sau penale. Am avut o incercare de discutie, strict pe baza fiicelor mele, acum cativa ani, atunci cand am inteles ca va avea o prezenta constanta in preajma fiicelor mele.
M-a refuzat pe motiv ca nu primeste el lectii de viata de la mine. Apoi am fost amenintat ca daca nu termin cu "prostiile", voi suferi si eu, si fiicele mele.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)