Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC
Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.
Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Pana una alta, daca tot ati ajuns pe acolo, pesemne ca ati sesizat parerile avizate ale unor instante despre unele mame si, daca am inteles eu bine despre unii functionari care s-au aratat prea,,,mamoshi,
Art 913 alin 5 NCPC îl consider neconstituțional.
În rest nu cred ca sunt probleme.
Se așteaptă cele 3 luni de penalități și nu se poate continua executarea silita pana atunci pentru ca se așteaptă ca părintele debitor sa convingă minorul sa respecte hotărârea instantei.
Pai da, nu inteleg...ce ati descoperit. De la incheierea de penalitati/zi de intarziere, mama mai are la dispozitie inca 3 luni pana la maturizarea acestora intr-o suma executabila, constransa fiind astfel sa convinga minorul.
Daca nu reuseste, creditorul trece in 906 Alin 4 si solicita calcularea penalitatii EXECUTABILE. Cu acest titlu executoriu se intoarce la executor, ptr a i-l pune in executare prin poprire/valorificare de bunuri.
Aplicarea prevederilor Art 906 nu e posibila fara ca acesta sa fie apelat de catre o executare silita intuitu persone. Asadar atata vreme cat se "opereaza" in 906, executarea silita e mentinuta deschisa.