Nu cred ca mama va ajunge la inchisoare in astfel de cazuri.
Este o varianta exclusa din punctul meu de vedere.
Nu se poate dovedi vinovatia mamei nici daca ar exista si daca s-ar dovedi pe baza de probe certe s-ar aplica cel mult o pedepasa cu suspendare.
Deci, este exclusa varianta cu reincredintarea minorului pe motiv ca ar ajunge mama la puscarie.
Mamele in general isi angajeaza avocati atunci cand este nevoie.
Daca minorele au o varsta de peste 14-15 ani se gandesc mai mult la maritat decat la legaturile personale cu tatii si cu siguranta ca le supara sa le fie mancat timpul liber.
Cred ca tatii ar trebui sa caute solutii viabile reale si nu bazate pe forta intrucat forta duce la esuarea executarii silite chiar si in cazul programului de vizita.
Pai v-ati uitat pe pagina respectiva? sunt postate acolo condamnari penale ale mamelor, cu suspendare de executare dar cu obligatii serioase. Sunt intoarceri de dosare clasate in baza 379 Alin 2,,,etc. Treburile au devenit mai serioase si e nevoie de cateva zeci de exemple ca apoi...frica pazeste bostanaria.
Buna ziua,
Am tot citit, rascitit si am consultat cei mai buni avocati din Romania incercand sa aflu ce este tampenia asta cu executarea silita a parintelui rezident ( eu ca mama care mereu am dat copilul la vizita, l am pregatit, am incercat sa comunic cu tatal si niciodata nu am vorbit despre tata de fata cu copilul sau cu copilul ) si din nou va intreb pe dvs. :
de ce a trebuit sa achit cheltuieli de executare daca executorul a constat clar ca nu ma opuneam si chiar am colaborat cu executorul si tatal in vederea predarii copilului????
ce se incearca sa se faca prin art 913 alin 5 ??? chiar nu intelege nimeni ca acel copil care va fi alungat sau luat cu forta de langa parintele care il ingrijeste, il educa si ii este alaturi zi si noapte va suferi o trauma care va avea urmari si va distruge un suflet nevinovat ???
EU nu as putea vreodata cu riscul de a fi penalizata si de a mi se lua si carnea de pe mine sa dau copilul cu forta de langa mine in copnditiile in care plange si spune ca nu vrea sa mearga ca a fost batut la tata si certat mereu de acesta ! cum l as mai putea privi in ochi cand revine de la tata si sa ii spun ca il iubesc ???! !!
Copilul meu a mers la tata, nu m am opus niciodata si in 3 ani a fost de 2 ori cu el la mare iar cand a revenit din asa zisa vacanta ( cel mai mult au stat 5 zile maxim 10 impreuna pentru ca tatal e ocupat, nu are rabdare si se plictiseste) nu a mai vrut sa mearga la el motivand ( a fost batut, certat, lasat singur, infometat ca sa nu mai spun ca era bolnav de fiecare data cand era adus de acolo ( am acte medicale, fise medicala, martori)
Nu inteleg de ce dupa ce psihologul desemnat intocmeste un raport dupa cele 3 luni nu se opreste mizeria de executare ?!
Unde este INTERESUL SUPREM AL MINORULUI in aceasta masura de aplicare a penalizarilor in conditiile in care se dau niste penalizari care depasesc cu mult veniturile multora dintre mame/tati care si asa se chinuiesc sa ofere tot ce le trebuie copiilor lor ??
Si adica un tata/,mama care ii da copilului 150 ron/luna pensie va traii bine mersi pe banii copilului ca vezi doamne este in beneficiul copilului sa sufere si sa simta lipsurile cauzate de o astfel de executare ?!!!
Voi face un raport judiciar si o expertiza psihologica extrajudiciara pentru a nu avea discutii si pentru a preintampina alte mizerii precum ce a ALIENARII PARINTESTI - o alta mizerie prin care se incearca invrajbirea parintilor si torturarea psihica a unor suflete carora nu li se permite sa se apere si sa isi exprime vointele .. Eu imi iubesc ambii parinti, am fost crescuta intr-o familie frumoasa, unita si pe toti 4 copii parintii ne au iubit la fel nu stiu cum ar alege ceilalti frati ai mei dar eu daca as fi in situatia in care este azi copilul meu l as alege pe tata
( sunt femeie , o iubesc pe mama si ma iubeste enorm dar tata e ... tata ) NU M A ALIENAT NIMENI "cu puterea gandului" cum spune la lege ...Doamne feresteee !! Imi iubesc tatal si l as urma oriunde doar pentru ca asa simt PUNCT !
Am 36 de ani, sunt o femeie matura, mama si cu riscul de a ma repeta nu vad utilitatea acestor sicane si mizerii copii isi vor da seama si fara sa ii manjim cu mizeria noastra ce au facut bine, ce au facut rau si cand va fi cazul vor judeca , M am saturat sa imi vad copilul tremurand cand imi bate cineva la usa de teama ca este tatal lui care ameninta si injura ca ne omoara - POLITIA SI DGASPC UL nu fac nimic iar legile sunt de toata rusinea - NIMENI NU SE GANDESTE LA CE SIMTE DE FAPT COPILUL SI TOATA MIZERIA ASTA A PARINTILOR VA LASA URME ADANCI IN SUFLETELE UNOR COPII NEVINOVATI CARE MERITAU O COPILARIE NORMALA SI LINISTITA !
Boken, aveti rabdare! Daca in cursul consilierii psiho, expertul va constata abuzurile tatalui, atunci acesta va fi decazut din drepturi, in cel mai fericit caz ptr el. Ar putea insa sa si raspunda penal...
Penalizare dvoastra intervine, cum sa va spun?, in cazul in care v-ati considerat prea mamoasa.