avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
[ link extern ] -

Căutaţi aici cauzele.
Se merge pe procese șablon.
Cam toate cazurile sunt finalizate la fel existând aproape identitate.

Practic nici nu prea au ce sa judece dacă totul e formal.

O alta mare problema este motivarea hotărârilor.
Nu prea sunt mai deloc motivate majoritatea.

E adevărat ca legea ar trebui sa facă distincții și sa forteze instantele sa judece.
Cu programul de vizita ar trebui dat doar dacă se impune și pe bune ar fi în interesul suprem al minorului.
Legea lasă o libertate de apreciere mare dar nu ajuta la nimic dacă se merge pe șablon.
De aceea legea ar trebui sa fie mai precisa și nu generala.

Insa...se merge și pe ideea ca și părintele are dreptul la legături personale incalcandu-se sau ignorandu-se dreptul celuilalt parinte.

Toate aspectele ar trebui rezolvata pana a se da hotărârea și nu sa rămână de văzut dacă se va executa sau nu silit o hotărâre care dacă e aiurea chiar nu poate fi executata.

Consilierea psihologica ar trebui făcută în cursul procesului și nu în faza de executare silita.
În acest fel și părintele ar vedea ca sunt probleme și care sunt și sa încerce sa le rezolve.
Aş dori părreri referitoare la propunerile de modificări legislative ale Asociaţiei împotriva abuzulu parental, afişat pe facebook-ul asociaţiei.
Mulţumesc.
Pare un draft care poate suferi modificari fata de sugestiile fiecaruia interesat de problematica. Am observat ca este deja topicul deschis acolo si initiatorul este deschis la orice, de la felicitari, pana la reprosuri, inclusiv.E ciudat sa se discute aici ptr ceea ce e deschis spre dezbatere in alta parte.
Daca are legatura cu acest topic nu vad de ce nu s-ar discuta aici.

Doar daca este vorba de lege ferenda se poate deschide un alt topic in care sa se poata discuta desi mie imi pare ca Shomo de fapt ar fi vrut sa se discute aici.

Se pot expune puncte de vedere si analiza efectele juridice a ceea ce s-ar vrea a fi mai bun decat ceea ce este acum in legislatie...

Eu de pilda chiar am un caz in care mama este efectiv obligata judecatoreste sa bage copilul in sac si sa il duca tatalui ca sa respecte o hotarare judecatoreasca.
Problema este ca nu cred ca va putea baga copilul in sac...si este o problema complexa tare...
Aici ar fi ,,Calcaiul lui Achile"...daca ar fi sa fie...
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)