againstPAS a scris:
Doamna Krysy,
Da, este o situatia mai complicata pentru cel mic dar cu ajutorul dvs va trece prin ea cu bine, asa cum a trecut probabil si de celelalte probleme (prima problema de sanatate, primele zile de gradinita, prima noapte fara dvs). Si da, probabil ar fi bine sa va ajute un psiholog, incercati, poate primiti asistenta psihologica din partea Colegiului, faceti o cerere.
Ii explicati situatia cu tatal natural asa cum i-ati explicat si altele. Propuneti tatalui intalniri la inceput scurte si in prezenta dvs. Solicitati o perioada intermediara de acomodare de o luna, doua. Ingrijorati-va nu de amnezi, ci cum sa ii ajutati pe cei doi sa aiba o relatie. Si atunci, nu veti mai avea aceste probleme, deoarece credeti-ma ca nu exista nici amenzi, nici executari silite atunci cand din partea mamei exista vointa.
Ei daca nu vreti ca acestia doi sa aiba o relatie, atunci stati pe forum, blestemati legiuitorul si plangeti-va alaturi de alte persoane pe forumuri sau in instante, cum doriti.
Care e situatia cu tatal natural ? sa ii explice ce ? Vi se pare ca individul e dornic de relatii cu copilul, pana acum a fost in coma ?
si de la varsta de 4 luni ne`a parasit si nu l`a mai interesat de copil a aparut acum dupa 5 ani si jumatate sa spuna ca vrea sa`si vada copilul .. pana sa apara aceasta lege nu a dorit sa`l vada si nici sa`l ajute .. i`a dat pensie alimentara maxim 1 an .. 150 de lei pe luna ..pt ca asa i`a fixat instanta findca a spus ca nu lucreaza desi el muncea la negru si lua peste 1500 de lei pe luna ..eu intre timp m`am recasatorit iar copilul meu avea 1an si doua luni si ii spune tata actualului sot pt ca era si inca este prea mic ca sa`i explic situatia .. m`am gandit ca o sa`i spun ca actualul sot nu este tatal natural , dar sa mai creasca putin ca sa inteleaga ... eu nu stiu inca daca copilul o sa accepte sa il vada sau sa iasa cu el sau sa mearga la el in vizita unde nici macar nu are unde sa doarma ca sunt 7 pers in 2 camere... el mi`a spus la telefon ca abia asteapta sa incaseze amenzile de la mine ..findca e sigur ca , copilul nu o sa accepte sa aibe o relatie cu el daca nici macar nu il cunoaste
Pana sa apara tatal iubitor copilul nu a avut nicio problema, a avut si mama si o figura paterna alaturi ca asa a fost sa fie. Nu stiu ce ai putea sa ii zici copilului despre tatal sau fara sa il minti si cum ii garantezi ca dupa ce isi ia banii sau din contra, nu iii iese niciun sfant la afacerea " copilul ", il va mai vedea in veci.
Dintr-o data mama are probleme si trebuie sa mearga cu copilul la psiholog pe banii ei..
shomo a scris :
. AR TREBUI CA LEGEA SA FIE MODIFICATA IN SENSUL IN CARE DACA UN TATA, OBTINAND UN DREPT PREZUMAT A FI RESPECTAT, NU SI-L VALORIFICA, SA FIE DECAZUT DIN ACEL DREPT!
E ok?
Ar trebui, dar pana se va intampla.. daca se va intampla, sa le ia oportunitatea de a se scoate cu niste bani indivizilor care vad o afacere in copilul lor.
Pana atunci, nu cred insa ca aceste amenzi se aplica fara discernamant, nu cred.
Nu cred ca sunt judecatori care apreciaza ca si @ Against pas ca brusc mama e cea cu probleme.