avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
againstPAS a scris:

Doamna Krysy,

Cu tot respectul, de ce va autolimitati? Cred ca am mai spus si in alte posturi, e o chestiune de vointa. Da, este o situatia mai complicata pentru cel mic dar cu ajutorul dvs va trece prin ea cu bine, asa cum a trecut probabil si de celelalte probleme (prima problema de sanatate, primele zile de gradinita, prima noapte fara dvs). Si da, probabil ar fi bine sa va ajute un psiholog, incercati, poate primiti asistenta psihologica din partea Colegiului, faceti o cerere.

Ii explicati situatia cu tatal natural asa cum i-ati explicat si altele. Propuneti tatalui intalniri la inceput scurte si in prezenta dvs. Solicitati o perioada intermediara de acomodare de o luna, doua. Ingrijorati-va nu de amnezi, ci cum sa ii ajutati pe cei doi sa aiba o relatie. Si atunci, nu veti mai avea aceste probleme, deoarece credeti-ma ca nu exista nici amenzi, nici executari silite atunci cand din partea mamei exista vointa.

Ei daca nu vreti ca acestia doi sa aiba o relatie, atunci stati pe forum, blestemati legiuitorul si plangeti-va alaturi de alte persoane pe forumuri sau in instante, cum doriti.

da.. daca imi dati dv niste bani sau imi intermediati niste sedinte gratuit la psiholog voi merge cu , copilul , findca am vazut numai sedinte de la 100 de lei in sus .. dar pana atunci eu cred ca aceasta lege este in interesul altor pers.. nicidecum al copilului , si nici macar al celuilalt parinte , pe care nu l`au interesat ani de zile de copil ,, doar ca nah..trebuia sa fie cineva bagat la inaintare nu ? de ce sa`i propun eu tatalui intalniri cu , copilul . nu credeti ca astea ar trebui sa vina din partea lui daca l`ar interesa macar cum mai arata copilul , cum a crescut ..si etc .. el deocamdata nu si`a manifestat aceasta dorinta .. decat mi`a zis la tel ca acum o sa ma faca el pe mine sa ii dau sute de mii..findca e sigur ca copilul , nu o sa vrea sa `l vada si sa comunice cu el..sau chiar daca se v`a intampla o sa dureze ceva timp.. si amenzile curg.. ce ziceti de asta ? eu nu stiu ce asociatie sau ce reprezentati dv.. dupa nick`name nu pot sa`mi dau seama .. dar sigur nu sunteti in situatia noastra ..a parintilor care ani de zile si`au crescut singuri copii fara nici`un ajutor din partea celuilalt parinte
Da, foarte bine punctat de doamna PS! Daca el, copilul, traieste intr-un mediu armonios, echilibrat, cu doi parinti responsabili, de ce ar trebui sa treaca ˝cu bine˝ prin aceasta incercare? Adica, ore si zile intregi de explicatii, consiliere psihologica (gratis sau nu?), incercari de contact cu cel revenit brusc...eforturi uriase facute de copil si mama care l-a crescut singura...În ce mod vor servi toate acestea dezvoltării copilului? Se va bucura că tatălui biologic i s-a trezit constiinta si a dorit sa il cunoasca, chiar si dupa 5-6 ani? Il va cunoaste pe acest tată si, eventual, va deveni constient de trasaturile si calitatile sale care, in virtutea geneticii, se vor manifesta si la el insusi, la un moment dat? Ori, de va fi dezamagit de trasaturile pe care le-ar putea mosteni, isi va intreba mama cum de nu a fost capabila sa aleaga corespunzator furnizorul materialului genetic?
Pai dna proastasatului, daca e asa frumos cum frumos ziceti, ptr ce e OBLIGAT orice tata biologic(MAI PUTIN ALA DIN EPRUBETA), la orice fel de contributie? Ba unii mai cad si de prosti si raman contribuabili fara sa fie nici macar tati biologici....
againstPAS a scris:

Doamna Krysy,

Da, este o situatia mai complicata pentru cel mic dar cu ajutorul dvs va trece prin ea cu bine, asa cum a trecut probabil si de celelalte probleme (prima problema de sanatate, primele zile de gradinita, prima noapte fara dvs). Si da, probabil ar fi bine sa va ajute un psiholog, incercati, poate primiti asistenta psihologica din partea Colegiului, faceti o cerere.

Ii explicati situatia cu tatal natural asa cum i-ati explicat si altele. Propuneti tatalui intalniri la inceput scurte si in prezenta dvs. Solicitati o perioada intermediara de acomodare de o luna, doua. Ingrijorati-va nu de amnezi, ci cum sa ii ajutati pe cei doi sa aiba o relatie. Si atunci, nu veti mai avea aceste probleme, deoarece credeti-ma ca nu exista nici amenzi, nici executari silite atunci cand din partea mamei exista vointa.

Ei daca nu vreti ca acestia doi sa aiba o relatie, atunci stati pe forum, blestemati legiuitorul si plangeti-va alaturi de alte persoane pe forumuri sau in instante, cum doriti.

Care e situatia cu tatal natural ? sa ii explice ce ? Vi se pare ca individul e dornic de relatii cu copilul, pana acum a fost in coma ?

si de la varsta de 4 luni ne`a parasit si nu l`a mai interesat de copil a aparut acum dupa 5 ani si jumatate sa spuna ca vrea sa`si vada copilul .. pana sa apara aceasta lege nu a dorit sa`l vada si nici sa`l ajute .. i`a dat pensie alimentara maxim 1 an .. 150 de lei pe luna ..pt ca asa i`a fixat instanta findca a spus ca nu lucreaza desi el muncea la negru si lua peste 1500 de lei pe luna ..eu intre timp m`am recasatorit iar copilul meu avea 1an si doua luni si ii spune tata actualului sot pt ca era si inca este prea mic ca sa`i explic situatia .. m`am gandit ca o sa`i spun ca actualul sot nu este tatal natural , dar sa mai creasca putin ca sa inteleaga ... eu nu stiu inca daca copilul o sa accepte sa il vada sau sa iasa cu el sau sa mearga la el in vizita unde nici macar nu are unde sa doarma ca sunt 7 pers in 2 camere... el mi`a spus la telefon ca abia asteapta sa incaseze amenzile de la mine ..findca e sigur ca , copilul nu o sa accepte sa aibe o relatie cu el daca nici macar nu il cunoaste

Pana sa apara tatal iubitor copilul nu a avut nicio problema, a avut si mama si o figura paterna alaturi ca asa a fost sa fie. Nu stiu ce ai putea sa ii zici copilului despre tatal sau fara sa il minti si cum ii garantezi ca dupa ce isi ia banii sau din contra, nu iii iese niciun sfant la afacerea " copilul ", il va mai vedea in veci.
Dintr-o data mama are probleme si trebuie sa mearga cu copilul la psiholog pe banii ei..

shomo a scris :
. AR TREBUI CA LEGEA SA FIE MODIFICATA IN SENSUL IN CARE DACA UN TATA, OBTINAND UN DREPT PREZUMAT A FI RESPECTAT, NU SI-L VALORIFICA, SA FIE DECAZUT DIN ACEL DREPT!
E ok?

Ar trebui, dar pana se va intampla.. daca se va intampla, sa le ia oportunitatea de a se scoate cu niste bani indivizilor care vad o afacere in copilul lor.

Pana atunci, nu cred insa ca aceste amenzi se aplica fara discernamant, nu cred.
Nu cred ca sunt judecatori care apreciaza ca si @ Against pas ca brusc mama e cea cu probleme.

MI SE PARE O IDIOTENIE SI O ABERATIE ...

Sa va spun de ce ..

Am un baiat , are 7 anisori ... Este sanatos( datorita ambilor parinti zic eu ca l am facut impreuna dar atat - de crescut si avut grija eu singurica) este foarte destept ( datorita mie pentru ca tatal a fost ocupat cu scandalurile, bataile, jignirile si tortura psihica a mea si a copilului care a asistat la toate mizeriile posibile dar care a fost si batut de tata si restul mizeriilor care descriu comportamentul avut de tata in timpul vizitelor si pe care le am mentionat anterior ) ...

Acum copilul a observat ca ii tot spun sa mearga la tata, ca o sa se schimbe, ca nu o sa il mai certe, nu o sa il mai bata si ca daca va vrea il va aduce acasa cand ii cere - ghiciti ce mi a spus copilul meu de 7 ani ! ...

"Mama tu nu ma mai iubesti deloc si sa sti ca daca ma gonesti la el eu o sa fac numai rele si o sa ma bata tare de o sa ajung la spital si o sa mor "...

Va intreb acum pe voi toti ce as putea sa ii spun cand incerc sa il conving sa mearga la tata pentru ca cel mic clar se va duce obligat, va face cine stie ce boroboata pe acolo , va fi batut si automat tatal va spune ca eu l am alienat si mai mult decat atat va intreb mai mult ca sa fac o gluma pentru ca sper sa nu se ajunga la asa ceva : CE SE VA INTAMPLA DACA CEL MIC VA MERGE LA TATA , VA FACE NUMAI TAMPENII PE ACOLO IAR MINUNATUL TATA NU VA MAI VREA COPILUL LA VIZITA SAU AJUNGEM LA INML, EXECUTAREA SE VA OPRI PENTRU CA, COPILUL SI HOTARAREA AU FOST DUSE LA BUN SFARSIT ??

INCEPE O NOUA EXECUTARE, CONTINUA PENALIZARILE , BAGAM COPILUL LA BALAMUC ?!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
brokenangel, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)