avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
[ link extern ]

Un exemplu care ilustreaza de ce ne putem teme...Adica, de subiectivism si influente...Cam asa va fi si la noi?
againstPAS a scris:

E in firea lucrurilor sa-l cunoasa, de aici si legislatia aferenta. Tocmai ca nu suntem perfecti si nicio situatie nu e perfecta, copilul isi va cunoaste tatal in speta de fata la 6 ani.
Cine decide daca copilul ar trebui sa-si cunoasca tatal natural? mama? pai daca e dupa mama, ea zice ca nu, ca deja are un tata copilul, plus ca nu-i "serveste" copilului. Sa decida copilul de 6 ani? Sa decida tata? Tata zica ca vrea.


Domnule draga, si eu spun ca vreau multe, dar trebuie sa FAC anumite lucruri ca sa obtin. Tata ZICE ca vrea. Cand zice? La tribunal. Dar pana la X ani ai copilului de ce nu a ZIS nimic? De ce nu a FACUT nimic? In firea lucrurilor este ca un tata sa fie alaturi de copilului lui de dinainte ca acesta sa se nasca, la nastere, de la primlee clipe. Tata nu e ala care ZICE, ci ala care sta noaptea treaz cu copilul in brate si se duce a doua zi la serviciu chiaun. Si alearga de nebun pe la urgente, nu ala care vine o data la 3, 5, 7 luni cu politia si executorul judecatoresc sau care isi umfla buzunarele ca e mama ”alienatoare”.

Iertata-mi fie remarca si sper sa nu se inteleaga gresit, dar legile astea sunt copiate partial si date pentru anumite interese, dar sunt afectati copiii din toata tara. Chiar nu observa nimeni cati ”tati” si-au regasit instinctele fix de cand isi pot spori veniturile?

Ba observa doamna draga. Doar ca tatii s-au constituit in Marea Asociatie de unde isi sutin drepturile si se sfatuiesc ce cai sa gaseasca sa scape de orice obligatie. In vremea asta, mamele aleinatoare, desigur cum altfel, cresc, hranesc, imbraca, educa, achita etc tot ce tine de viata copilului si nu au timpul necesar constituirii in asociatii.
Povestii cu alienarea insa i s-a dat o lovitura la temelie (napraznica altfel) de CEDO. Si asta, tocmai, cand papusarul sef de la colegiul psihologilor era mandru ca recunoastea el alenarea. Na iaca, ca a rams cu recunoasterea, caci CEDO i-a dat-o la temelie =D>
Si cum hotararile Curtii Europene sunt obligatorii, trenuletul alienarii va fi tras pe linie moarta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
proastasatului, utilizator
Maria,"mareata Asociatie" e...mai multe. Personal, nu fac parte din vreo una, desi le cunosc destul de bine. Pe de alta parte exista si muuuult mai multe asociatii de femei-mame. E aproape imposibil sa nu va regasiti discursul abraziv in vreo unul din idealurile de lupta ale acestor asociatii. Cred ca propunerea mea, pe care ati acceptat-o ca fiind corecta, ar putea fi preluata si sustinuta intru necesara schimbare, de catre oricine are vointa, stiinta si putinta.
Voinţă este, ştiinţă este, putinţa e altundeva.
Ştiţi şi dvs. că pot fi oricâte asociaţii, contează doar una
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)