avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Doamna brokenangel, vă sfătuiesc să mergeţi , urgent, în audienţă la: Avocatul poporului, la Autoritatea naţională pentru protecţia copilului, cereţi audienţă şi la Ministrul Muncii şi protecţiei sociale, apelaţi la ONG-uri, altele decât A:R.P.C.C.
Cereţi Dvs. , în scris, DGASPC-ului, monitorizarea programului de vizită.
Cereţi ca la consiliere să participe şi tatăl copilului, cereţi în scris.
După terminarea consilierii, mergeţi cu copilul la executor, chiar a doua zi după terminarea consilierii, cu martor şi cereţi executorului să consemneze că v-aţi prezentat cu copilul la programul de vizită, nu contează dacă e luni, marţi, sau joi, fiindcă penalizarea e pe zi calendaristică de întârziere, deci, bănuiesc că, după consiliere, domnul are dreptul în fiecare zi să ia copilul la program de vineri până duminică, altfel amenda ar fi doar pe 6 zile dintr-o lună, nu pe 30 de zile.
Cereţi în scris Avocatului Poporului să solicite modificarea legii art. 913 din Cpc.
Martonze, cam tot ce ati sugerat doamnei, e inutil. Pirdere de vreme si de nervi. In special Avocatul Poporului si Autoritatea Nationala sunt clar maini moarte.
Programul de consiliere include atat copilul cat si parintii.
Dupa terminarea consilierii, executorul e obligat sa aplice procedura cf 913 alin4.
Abia dupa reconstatarea refuzului minorului ie. esuarea cosilierii, creditorul poate deschide actiune cf 906 alin 2. Penalitatile pe zi curg abia de la pronuntarea incheierii definitive data in aceasta actiune.
Chiar si asa, mama mai are la dispozitie inca 3 luni ca sa convinga minorul sa-si urmeze tatal. Apoi, o noua actiune a tatalui, prin care se stabileste suma executabila.
Dar pana atunci vad cel putin 9 luni, de acum incolo.
Şi? Cum vedeţi convingerea copilului lui brokenangel să plece din nou acolo unde a fost lovit, neglijat, umilit? credeţi că dacă ieri i-a fost frică şi silă să plece, mâine va fi altfel? Cum convingi un om NORMAL că focul cu care s-a ars ieri , mâine e rece?Consideraţi că peste 9 luni, 90000 - 900000 lei vor fi mai puţini decât ieri? Cu aşa legi, peste câteva luni mai toţi "tăticii" sufletişti divorţaţi vor maltrata copiii, ca nu cumva să vrea să plece cu ei la program, fiindcă 9 luni merită să aştepţi ca să fii beneficiarul sumelor de mai sus, între 50 şi 500 salarii medii pe economie :O
Pai, Martonze, intrebati-l pe psiholog cum il va convinge!
Păi dacă e psiholog judiciar, cu siguranţă îl va convinge! ;)

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)