Nu exista legatura intre cei de la schimb si cumparator, ei doar si-au facut datoria, au fost si amabili si mi-au aratat inregistrarile cu mine si cel care m-a inselat, deasemenea le-au furnizat politiei.
Nu am vanzare cumparare intre mine si cei care m-au inselat iar de unde am cumparat-o am doar un numar de telefon de la care am primit ulterior injuraturi si amenintari dupa ce le-am spus ce s-a intamplat si i-am rugat sa imi dea mai multe detalii despre dansii. Cu privire la asta am un martor care a mers cu mine atunci cand am cumparat masina, a depus si el declaratie.
Voi incerca sa contactez Interpolul in acest caz direct de pe site-ul mama. Lucrez in domeniul IT si ma voi descurca sa fac asta daca asta este solutia.
Am mai avut si schimbat cateva masini, sunt pasionat de ele, inca am poze dupa buletine si contracte de vanzare cumparare vechi dar exact atunci cand am fost pacalit am fost neglijent.
Am considerat la momentul potrivit ca nefiind proprietar in actele masinii fac degeaba acte cu cumparatorii crezand ca daca masina ar fi avut vreo problema s-ar fi putut intoarce impotriva mea.
Asta se intampla daca la noi la o masina de 2000 euro taxa este tot 2000 euro....iar noi ne-am invatat sa plimbam masinile din mana in mana fara acte, am fost o prada usoara.
Sunt in acelasi domeniu, It. nu iti trebuie studii superioare sa faci pfa. e suficienta o diploma de la un curs in domeniu de ex linux sau de un atestat de la un liceu de informatica.....despre restul nu stiu sa iti raspund. O zi buna
Buna ziua, nu stiu daca am incadrat intrebarea in categoria corecta dar am nevoie de parerea unor persoane mai avizate ca mine in pb existenta.
Treaba sta in felul urmator:
Pe data de 3 noiembrie 2015 am vandut masina, un bmw 530d din 1999 unor cetateni cred moldoveni, fara a perfecta acte de vanzare cumparare. Ei au venit in jurul orelor 22-23 seara nu am avut unde face actele, pe de alta parte imi era frica sa nu faca vreo tampenie cu ea, ne-au prins cum se putea mai obositi si neatenti. In schimbul masinii am primit suma de 2000 euro falsi(4x500), bani care mi s-au parut cam "noi" la prima vedere. Dupa o jumatate de ora de negocieri si cazut de acord intr-un final am fost la un schimb valutar la Dristor Kebab unde am verificat banii, bani autentici dealtfel. Doar ca, dupa verificare persoana respectiva mi i-a schimbat fara sa imi dau seama dandu-mi bani falsi(am vazut apoi imaginile de pe camere, le-a solicitat si politia si le-a analizat) .
Aici a inceput interesanta poveste. Peste 3-4 zile am cumparat o masina tot de pe internet, am intocmit actele de v-c, am verificat actele la Udristei, i-am platit vanzatorului 1500 euro plus o diferenta in lei. A doua zi am aflat de la acesta ca banii mei erau falsi. L-am banuit pe acesta initial dar comparand cele 3 hartii de la el cu cea ramasa la mine....era vb de bancnote de 500 euro am constatat ca sunt toti falsi. asta se intampla sambata.
Am sunat la Politie, am aflat ca trebuie sa ma adresez Directiei de Crima Organizata- Frauda Fiscala. Asta am si facut lunea urmatoare pe 8-9 noiembrie. Am predat banii, am dat declaratii si eu si prietena mea care fusese cu mine in seara respectiva.
Peste 2-3 zile prietena mea a gasit masina de vanzare in Bulgaria pe un site de specialitate. era in Varna. Am furnizat aceste informatii persoanei de contact de la crima organizata, ne-a raspuns ca dureaza mult pana ce masina va fi daca in urmarire internationala prin INTERPOL, dar ca va fi data in urmarire pe tara cat mai repede. 2 saptamani a stat masina de vanzare in Bulgaria, am si trimis pe cineva sa o vada, era acolo. Crima organizata mi-a comunicat faptul ca incearca sa o aduca in vama sau in Ro fiindca doar aici o puteau confisca pana vor iesi actele de urmarire internationala.
Masina a disparut de pe internet intre timp dar in data de 20 decembrie am fost contactat de persoana de la crima organizata primind informatia ca masina a fost retinuta in vama Leuseni din Rep. Moldova, adica vama corespondenta vamei Albita de la noi. Am inteles ca lunea urmatoare vom merge sa ridicam masina si mi se va preda in vama.
Am facut degeaba un drum pana la Husi-Albita in urma unei neintelegeri cu privire la deplasarea acolo, persoana de la crima organizata mi-a spus ca trebuie sa mergem acolo dar separat. Mi-au spus ca si ei s-au intors din drum fiindca autoritatile moldovene nu predau masina ci mai cer niste acte de la cele romane.
Mare dezamagire am trait atunci. La inceputul anului 2016 mai exact 5-6 ianuarie am mers la Crima Organizata cu inca un prieten martor in seara vanzarii masinii, plus inca unul martor cand am cumparat-o pentru a da si ei declaratii. Autoritatile moldovene au solicitat acte ale masinii, martori, orice care ar demonstra ca am detinut masina. Am dat si o declaratie notariala pe proprie raspundere cu privire la acest fapt, am atasat poze si ce am mai avut, stiam seria masinii dar nu mai aveam acte, dandu-le odata cu aceasta.
Mentionez ca masina nu era pe numele meu, avea numere de Italia. Cand a fost retinuta in vama era inmatriculata deja in Bg, nu mai avea numerele cu care am circulat eu.
Am inteles ca sansele mele sunt limitate pentru a recupera ceva, sunt constient ca prostia si neglijenta a fost facuta integral de catre mine. Stiu soarta masinii va fi hotarata de catre autoritatile din Moldova fiindca ei au retinut-o. Daca ar fi fost retinuta la noi sau la Bulgari mi-ar fi returnat-o cu mai putine formalitati, asa mi s-a explicat. E posibil ca masina sa fie data in custodie pe perioada cercetarilor, persoanei cumparator daca era de buna credinta, cea care o detinea cand a fost retinuta in vama.
Marea mea problema este ca desi noi suntem in 7 martie astazi iar actele cerute de Moldoveni au fost trimise de pe 6 ianuarie, eu si Directia de Crima organizata nu am primit inca nici un raspuns fie el negativ sau pozitiv. Am incercat sa iau legaruta cu autoritatile de dincolo de Prut dar fara succes. Mi se spune sa astept.....dar cat? Masina respectiva are 17 ani....va fi buna de nimic daca va sta cateva luni in cine stie ce curte la ruginit si crescut vegetatie peste ea.
Intrebarea mea este : Exista un termen legal in care sa primesc raspuns cu privire la masina sau vreo autoritate in afara de Crima Organizata la care sa ma adresez pentru a primi un raspuns mai rapid? Numere de la Interpol nu am gasit pe internet nici de la noi nici de dincolo, am sunat in vama Leuseni, mi-au dat un numar de la Politia de Frontiera unde nu raspunde nimeni.
Va multumesc! si astept un raspuns sau eventuale intrebari poate v-ati mai confruntat sau auzit despre cum se solutioneaza astfel de cazuri.