Doresc sa va mai pun o intrebare.
In cazul in care potrivit fisei postului desfasor activitati specifice domeniului economic, pot participa la concursul mentionat anterior, desi pentru ocuparea actualului post nu necesare decat studii superioare?
Cu alte cuvinte, mi se recunoaste vechime in specialitatea stiintelor economice daca dovedesc cu fisa postului ca am desfasurat activitati specifice domeniului economic, desi pentru incadrarea pe actualul post nu fost necesaredecat studii superioare?
Multumesc pentru raspuns! Totusi, revin cu o intrebare.
Cei sase ani lucrati pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, mi se recunosc numai ca vechime in munca, si nu in specialitate? Mi s-ar parea absurd.
Va rog sa-mi oferiti, daca se poate, cateva explicatii cu privire la "vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice".
Vreau ca in perioada urmatoare sa candidez pentru un post din administratia publica, si anume, consilier principal. Pentru acesta, se cer la studii - stiinte economice si 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
Tin sa mentionez ca eu am absolvit facultatea in domeniul stiinte economice. Cu toate acesteaa, eu lucrez de 6 ani ca functionar public in cadrul altei institutii publice pentru care nu sunt necesare decat studii superioare, nu studii superioare in domeniul stiinte economice.Nu sunt sigur daca ma incadrez in cerinte din moment ce pentru actualul post nu sunt necesare decat studii superioare, si nu studii superioare economice.
In aceste conditii, intrebarea mea este daca cei 6 ani mi se recunosc ca vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice astfel incat sa pot participa la concurs?