avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate Adytzu7

Activitate Adytzu7

Răspuns la discuția Bunuri dupa casatorie
Va multumesc mult pentru raspunsul rapid. E totul clar, in afara de o mica nelamurire pe care o mai am:
- deci indiferent de regimul bunurilor din timpul casatoriei, la decesul unuia din soti, celalalt mosteneste 1/4 din bunuri? Am inteles corect ca acelasi lucru este valabil si pentru cele dinainte casatoriei, corect?
Buna ziua

Sunt intr-o relatie de concubinaj cu un barbat care mai are un copil din alta relatie. Noi avem impreuna 2 copii.
Eu nu am bunuri fizice pe numele meu (case, terenuri, apartamente, masini etc), el are un apartament la care plateste un credit si un teren.
In schimb eu am sume considerabil mai mari in conturi

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii despre cazul in care ne casatorim:

- bunurile fiecaruia devin comune? Putem opta pentru separarea lor? daca da, care e procedura legala, unde trebuie sa mentionam alegerea si cand?

- Cum se intampla cu mostenirea copiilor:
Daca optam pentru separarea bunurilor, la decesul unuia din noi, copiii nostri mostenesc toti banii pe care ii am eu pe numele meu si procentul aferent din imobilele pe care le are sotul. Aici se scade procentul aferent copilului din prima casatorie, corect? Deci cu alte cuvinte, in acest caz, in cazul decesului unuia din noi, partenerul nu are dreptul la nimic din mostenire, ci doar copiii decedatului, corect?

Daca optam pentru a avea bunurile la comun, atunci in cazul decesului unuia din noi, celalalt partener mosteneste 25%, iar restul se imparte intre copii, corect?
In acest caz din urma, va rog sa ma ajutati cu o un raspuns la un exemplu concret:
Sa spunem ca eu decedez prima, sotul mosteneste 25% din sumele aflate in conturi, iar copiii nostri isi impart 75%. Cand decedeaza sotul, acesti 25% presupunand ca raman intacti, se impart si cu copilul din relatia anterioara? Eu sau sotul am putea stipula prin testament, de exemplu, ca tot ce mosteneste el de la mine, sa se imparta doar intre copiii nostri,, nu si cu copilul din cealalalta relatie, dupa decesul lui?

Si ultima intrebare: in caz de deces al sotului, datoriile lui se mostenesc automat de mine si copii? El mai are mai multi ani de plata la creditul pentru apartament.

Multumesc anticipat pentru ajutor