avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Jean_53

Activitate Jean_53

M-am adresar Casei de pensii solicitind adaptarea pensiei in raport cu Decizia ICCJ (decizie aparuta la peste doi ani de la data pensionarii), dar am primit un raspuns negativ. Pârâta, atât la fond cât si la apel a scris urmatoarea expresie: " propunem respingerea actiunii reclamantului, ca fiind tardiva ", desi eu nu contestam decizia de pensionare in afara termenului legal, ci altceva ceream. Acum, dupa spusele dvs., inseamna ca am pierdut si la Apel, desi ma pune pe ganduri solutia pe scurt, adica " Admite apelul, anulează sentinţa, reţine cauza spre judecare. Respinge cererea de revizuire ca inadmisibilă ". Adica este ca si in bancul: operatia a reusit, pacientul a murit !
Daca si la apel am pierdut, nu-mi ramane decat sa multumesc justitiei romane !!! Justitia nu este a poporului, este mana in mana cu statul. De fiecare data, pensionarul pierde. Trist !
M-am adresat Casei de pensii pentru adaptarea pensiei conform deciziei ICCJ, dar am primit un raspuns negativ. Dupa care m-am adresat Instantei de fond, iar la fond am primit raspunsul ca actiunea este tardiva, desi eu nu contestam decizia de pensionare, ci solicitam adaptarea pensiei conform unor acte normative, acte care au aparut la peste doi ani de la data pensionarii. Iar acum, mi s-a respins cererea si in cadrul apelului, desi solutia cu expresia "Admite apelul ...", pe mine ma incurca in gandire, la fel si expresia "Respinge cererea de revizuire ...". In fine, daca si la apel am pierdut, inseamna ca justitia nu este a poporului, este doar a Caselor de pensii ... ajuta doar Casele de pensii, in defavoarea pensionarilor. Mutumesc, justitiei romane !!! Multumesc si dvs. pentru raspuns si sunt curios in asteptarea Hotararii Curtii de apel sa vad ce motivare se face acolo.
La data cand am iesit la pensie, nu stiam ca am fost inselat in calculul valorii pensiei. La cativa ani dupa pensionare, am aflat ca a aparut Decizia 4/2011 prin care se reglementeaza modul defectuos de calcul al pensiei. Nu ma aflu in situatia de a contesta decizia de pensionare tardiv, eu altceva am cerut, adica adaptarea pensiei in conformitate cu o decizie a ICCJ, care a parut la peste doi ani de cand eu m-am pensionat. Nu inteleg de ce ar fi inadmisibila cererea mea. In fine, o sa vad mai clar probabil, in Hotararea care-mi va sosi.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am contestat decizia de pensionare, fiindca la acea vreme nu era emisa Decizia 4/2011 a Inaltei Curti. Dar, de ce se mai anuleaza sentinta, daca a ramas tot ca la fond ? Si tot nu inteleg de ce se refera la decizia de revizuire ...
Da, cu Casa de Pensii si am cerut sa-mi recalculeze pensia in conformitate cu Decizia nr. 4/2011 a ICCJ. Practic nu am contestat decizia de pensionare (m-am pensionat in 2009), am cerut adaptarea pensiei in conformitate cu Decizia nr. 4/2011 a Inaltei Curti. Instamta de fond a spus ca este tardiva cererea mea si am ajuns la apel. Dar revizuirea, nu este o cale de atac care urmeaza dupa apel ? Inseamna ca am pierdut apelul, dupa cum in raspundeti dvs. ?
In solutia pe scurt scrie cererea de revizuire, nu de chemare in judecata. Nu stiu ce sa cred, inseamna ca de fapt am pierdut ?
Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: "Solutia pe scurt: Dec.1602 Admite apelul, anulează sentinţa, reţine cauza spre judecare. Respinge cererea de revizuire ca inadmisibilă. Definitivă.
Document: Hotarâre 1602/2016 10.03.2016"
Nu inteleg ce inseamna "Respinge cererea de revizuire ca inadmisibilă."
Este primul termen al apelului si nu inteleg fraza mai sus mentionata. Cine sa fi facut cerere de revizuire ? Cererea de revizuire nu se face dupa primirea hotararii Curtii de Apel ? Eu am calitatea de apelant contestator. Mentionez ca Hotararea nu a aparut, abia azi s-a judecat procesul.

Multumesc celor care-mi vor raspunde !