avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaAM

Activitate IoanaAM

Răspuns la discuția Recuperare pensie alimentara
Va multumesc din suflet pentru timpul si informatiile oferite! :)
Este vorba despre o cerere tip? Si nu as putea sa ma infatisez si la judecatoria din jud. Iasi, unde in prezent, sunt studenta? (invatamant cu frecventa, iar orarul nu imi permite absenta de la cursuri)
Asadar, exista si posibilitatea de a ma infatisa pe cont propriu. Am uitat sa mentionez faptul ca tatal meu mai are 2-3 copii, carora le-a platit/le plateste pensia alimentara, pe langa copilul/copiii din familia actuala (imi cer scuze pentru inexactitatea informatiilor).Nu cunosc foarte bine aceste situatii, insa stiu ca singura neplata a fost in cazul meu, pe motiv ca am fost "o greseala". Acestea fiind spuse, banuiesc ca procentajul va avea alta valoare decat 25% din valoarea venitului sau.
Si unde ar trebui sa ma prezint, mai exact, avand in vedere faptul ca nu sunt domiciliata in judetul Iasi?
Iertati-mi indrazneala, dar mi-ati putea spune si cam cat m-ar costa, cu aproximatie, aceasta chemare in instanta? (onorariu avocat, cheltuieli judecatoresti, etc.). Nu cunosc foarte bine legislatia, de aceea am si intrebat pe acest forum.
[editat- se adreseaza unui mesaj sters] Va multumesc din suflet pentru promptitudine!
Am inteles. Va multumesc mult! Imi mai ramane o singura intrebare: ce acte sunt necesare in acest demers?
Buna ziua! Am 24 de ani, sunt studenta la UAIC Iasi, si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste recuperarea pensiei alimentare (daca exista aceasta posibilitate). Pentru inceput, trebuie sa precizez ca parintii mei nu au fost casatoriti, insa, la nastere, deoarece tatal biologic nu a vrut sa ma recunoasca, s-a ajuns la efectuarea testului de paternitate si implicit la proces, conform caruia am castigat dreptul de a primi pensie alimentara. Singura legatura dintre mine si aceasta persoana este faptul ca avem acelasi sange si ca ii port numele, eu neavand ocazia sa il cunosc pana in prezent.
Am primit pensie doar pana la varsta de 3 ani (nu cunosc foarte bine motivele incetarii), iar mama mea nu a intervenit in niciun mod, considerand ca ca s-ar injosi cerandu-i bani tatalui meu, atat timp cat acesta nici nu-si dorea sa ma vada (nu mi-a interzis niciodata sa iau legatura cu el). Asadar, au trecut multi ani de atunci, timp in care m-a afectat intr-o oarecare masura lipsa unei figuri paterne, strict din dorinta acestuia (studiez psihologie si inteleg cat de cat modul in care mi-au fost influentate procesele psihice)
Fara a ma abate de la subiect, intrebarea mea este daca mai pot face ceva in acest sens, si anume daca pot solicita recuperarea pensiei alimentare dupa atat de mult timp, daca "da", cum ar trebui sa procedez? As putea cere si daune morale?(am mai auzit de astfel de cazuri in afara tarii, la noi nu stiu daca este posibil) si daca tatal meu a lucrat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, as intampina dificultati la chemarea sa in instanta? (am gasit pe internet doua declaratii de avere - si asta este cam tot ce stiu despre dumnealui)
Sper sa imi puteti acorda putin timp pentru a-mi raspunde la aceste intrebari. M-ar bucura enorm sa aflu parerile dumneavoastra, in masura in care situatia mea materiala este destul de precara: nu lucrez inca, iar ajutorul din partea mamei abia imi acopera cheltuielile studentesti. Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!