avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate CohaltirMihai

Activitate CohaltirMihai

gi-jane2 a scris:

Nu am vrut sa obtin "incredintarea copilului spre crestere" pentru ca repet pentru o dezvoltare mentala echilibrata are nevoie de ambii parinti.

nici nu ati fi putut, acum ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.

Doresc sa am dreptul la 1 vizita a copilului per saptamana cu sau fara mama. (este dezicia ei daca vrea sa vina impreuna cu copilul)

aici nu prea inteleg, vreti sa mergeti in vizita si nu va accepta ? vreti sa o oblige instanta sa vina ea la dvs ca dvs sa puteti dormi ?
Vreti sa vina copilul sigur ? cam asa se intelege din paragraful citat..

veti lua impreuna hotararile in ce il priveste pe copil si va veti vizita copilul la locuinta sa , veti plati pensie si veti putea lua copilul in vizita la domiciliul dvs.

Destul de clar ce sustineti, in primul paragraf imi spuneti ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca.
Desi la protectia copilului mi se spune altceva. Mi se spune clar ca mama are dreptul detina controlul. (in alta formulare mai eleganta)

Da, doresc sa vina copilul la mine ca sa pot dormi, nu doresc sa vina singur, sa vina insotit de mama doar daca doreste..Bunica nu are dreptul de a vedea copilul? Cand am fost la primarie pentru ridicarea certificatului locuinta a fost stabilita la mine (comun acord). Acum la cheremul mamei trebuie sa mergem in afara bucurestului pentru al vizita? Desi programul nu ne permite!

Si daca tot am creierul deconnectat.. oare, ca in chirie la parinti locuiesc 2 prostituate, ca in acea locatie s-au intamplat si ajuns in instanta fapte precum talharie si tentativa de omor banuiesc ca ajuta la a cea imagine de "mama" pe care aici o sustineti cu tarie.

"veti lua impreuna hotararile in ce il priveste pe copil si va veti vizita copilul la locuinta sa , veti plati pensie si veti putea lua copilul in vizita la domiciliul dvs"

unde gasesc drepturile egale in ce a`ti insirat mai sus.. sau acum ambii parinti exercita autoritatea parinteasca !?

Problema este in felul urmator. (citeam mai sus ce a scris o persoana "de ce sa vina mama")

Eu locuiesc la casa parinteasca, impreuna cu mama mea. Lucrez tura de noapte deci ziua dorm. In mare parte programul meu 5/7 este pierdut. Mama mea lucreaza si ea deci 12/24 nu este acasa.
Din aceasta cauza am luat decizia ca o perioada "concubina" plus copilul sa locuiasca la parintii ei. Pentu a fi ajutata si sustinuta in cresterea copilului.

In momentul de fata refuza sa mai vina in vizita. Locuind la 40 km de bucuresti. Pe motiv ca nu am eu timp sa ma duc la ei si de ce sa vina ea.

Nu am vrut sa obtin "incredintarea copilului spre crestere" pentru ca repet pentru o dezvoltare mentala echilibrata are nevoie de ambii parinti. Doresc sa am dreptul la 1 vizita a copilului per saptamana cu sau fara mama. (este dezicia ei daca vrea sa vina impreuna cu copilul)

Am vorbim cu n - persoane iar fiecare are pareri diferita (2-3 avocati, protectia copilului, politie).

Pe foaie.. drepturile asupra copilului sunt egale. Dar in realitate mama i-a singura deciziile asupra copilului ?
Care este dreptul tatalui... obligatia de a fi "sponsor oficial" ?

25Maria23 a scris:

Pentru inceput:

1. Ati recunoscut copilul? Sunteti trecut in certificatul de nastere la rubrica ”TATA”?In functie de asta este aplicabil ce vi s-a spus pana acum, sau NU.

2. Adresa stabilita a cui si unde este scrisa aceasta adresa? Si cine a stabilit-o?

- Da, in certificatul de nastere la rubrica "TATA" este trecut numele meu.

- Numele de botez al copilului este numele meu de familie.

- Adresa stabilita de comun acord a fost la mine.
Bun, deci daca vreau sa il aduc in casa unde eu locuiesc legea imi da acest drept ? Sunt de acord sa vina si mama copilului. Nu vreau sa ajung in impostura de a cere acordul cuiva sa imi vad copilul.. sunt si bunicii care simt nevoia sa isi vada nepotul. Repet copilul are 4 luni nu vreau sa stea fara mama naturala.
mirebire a scris:

Pe scurt, in prezent, aveti autoritatea parinteasca exercitata in comun.
Adresa este stabilita acolo unde dvs si mama copilului ati cazut de acord sa fie.
Pare ca nu ati reusit sa cadeti de acord, asa ca in prezent domiciliul copilului este stabilit acolo unde este copilul (deci nu la dvs).

De ce ar trebui mama sa va aduca minorul?

Deci si mai pe scurt daca ma duc si iau copilul urmand sa il aduc la mine, din ce inteleg de la dvs legal este in custodia mea? Oare aceasta este calea legala.. pur si simplu copilul este un obiect iar in momentul in care se afla la unul dintre parinti acel parinte detine monopolul ?

Buna ziua. In urma unei relatii de concubinaj avem un baietel de 4 luni. Relatiei i s-a pus punct.. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine o custodie comuna, nu vreau sa obtin custodia exclusiva pentru ca o vad ca un minus pentru cresterea copilului. Problema e ca mama refuza sa imi aduca copilul. Precizez ca adresa stabilita este la mine.