Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie; Am doi copii majori si am divortat de sotie la cererea acesteia. Fetei mi-am dat apartament prin contract de vanzare -cumparare ei si sotului ei dupa ce s-au casatorit. Fiul meu locuieste impuna cu familia in aceiasi cladire ( casa la curte) unde locuiesc si eu si fosta sotie. Fiul meu o adus imbunatatiri la aceasac casa la curte chiar a dublat suprafata construita a casei prin cladiri anexe. Pe acte am ramas eu si sotia doar promitatnd fiului ca o sa-i ramana lui casa. Intre timp , pe aceiasi suprafata de teren am construit fetei o casa ( de aceasta data din baniii nostri) pe ideea sa aiba si fata o casa la curte.
De sotie am divortat de curand si urmeaza partajul. Cum se pot partaja bunurile avand in vedere ca pe terenul la curte si cele doua case doar noi suntem proprietari in acte dar fiul a adus o constributie substantiala la una dintre case practic fiind casa lui ? Se poate scoata de la partaj aceasta casa?
Daca fosta sotie va incerca sa dovedeasca ca ea a contribuit mai mult la ridicarea casei nr. 2 ( ea avand pe numele ei o firma si eu fiind in acte doar pensionar) va avea sanse sa obtina mai mult din partaj?
Cum se poate face acest partaj ca sa nu afecteze copii pe viitor si sa nu mai aiba nimic de impartit?