avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie; Am doi copii majori si am divortat de sotie la cererea acesteia. Fetei mi-am dat apartament prin contract de vanzare -cumparare ei si sotului ei dupa ce s-au casatorit. Fiul meu locuieste impuna cu familia in aceiasi cladire ( casa la curte) unde locuiesc si eu si fosta sotie. Fiul meu o adus imbunatatiri la aceasac casa la curte chiar a dublat suprafata construita a casei prin cladiri anexe. Pe acte am ramas eu si sotia doar promitatnd fiului ca o sa-i ramana lui casa. Intre timp , pe aceiasi suprafata de teren am construit fetei o casa ( de aceasta data din baniii nostri) pe ideea sa aiba si fata o casa la curte.
De sotie am divortat de curand si urmeaza partajul. Cum se pot partaja bunurile avand in vedere ca pe terenul la curte si cele doua case doar noi suntem proprietari in acte dar fiul a adus o constributie substantiala la una dintre case practic fiind casa lui ? Se poate scoata de la partaj aceasta casa?
Daca fosta sotie va incerca sa dovedeasca ca ea a contribuit mai mult la ridicarea casei nr. 2 ( ea avand pe numele ei o firma si eu fiind in acte doar pensionar) va avea sanse sa obtina mai mult din partaj?
Cum se poate face acest partaj ca sa nu afecteze copii pe viitor si sa nu mai aiba nimic de impartit?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:54, 17 Martie 2016
ca sa fie fiul dvs va trebui ca dvs cei doi parinti sa ii faceti un act să fie el in acte. vanzare cel mai bine. daca sotia dovedeste ca a avut venituri mai mari poate influenta partea ei din partaj. pentru ca cei doi copii sa fie in regula faceti un act notarial in care treceti toate bunurile pe care le primesc semneaza toata lumea si totul o sa fie ok. imparteala de ascendent, sau orice altceva....vorbiti cu un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bn seara .am o intrebare la d.voastra .am fost casatorit legal ... antongherghe2017@gmail.com antongherghe2017@gmail.com Bn seara .am o intrebare la d.voastra .Am fost casatorit legal cu sotia 16ani .am avut giecare casa lui sotia in ap 2 camere in dr taberei iar eu o casa la ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj . luptator luptator Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar Lentian Lentian Intre mama si cei doi fii a fost facut un act de partaj voluntar avand ca obiect un imobil constituit din casa de locuit si teren aferent . Copartajantii au ... (vezi toată discuția)