Buna ziua, in urma portarii unui numar de telefonie mobila intr-o alta retea, vechiul operator imi solicita plata unei despagubiri (mai mare decat valoarea unui abonament pe intreaga perioada contractata de 2 ani) reprezentand c-val. discount-ului oferit la pretul abonamentului lunar (de la 10 la 4 eur) pe perioada in care am fost abonatul lor (adica un an jumate). Contractul initial (semnat in forma autentica) dateaza din anul 2012 insa respective perioada contractuala a expirat in 2014, data la care am optat sa trec la un alt tip de abonament si implicit sa prelungesc aceasta perioada pt inca 2 ani (fara a beneficia de vreun telefon la pret promotional sau altceva). Foarte important de mentionat este ca aceasta prelungire s-a facut online din contul meu de abonat, fara a exista un contract sau vreo anexa fizic (pe hartie) care sa poarte semnatura mea.
Eu nu imi aduc aminte ca in conditiile enumerate (in format electronic) sa fie precizate si astfel de penalizari in cazul unei denuntari a contractului, altfel, daca eu cunosteam clar valoarea acestor taxe (exagerate), nu ma incumetam sa fac aceasta portare.
ANPC-ul in prima faza nu mi-a dat dreptate, raspunsul fiind unul adaptat dupa cel al operatorului, insa am revenit si astept un nou raspuns care intarzie sa apara, insa, intrebarea mea este: Este legal sa mi se ceara aceste "despagubiri" atat timp cat eu nu am semnat vreo hartie ? doar acel accord electronic, care, consider eu, nu poate face dovada luarii la cunostinta a anumitor conditii de la data respectiva ? As avea sanse in instanta ?
Multumesc !