avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate jsanklnakxka

Activitate jsanklnakxka

Iti multumesc pentru lamurire, din pacate pentru mine, am fost informat in urma cu 3 zile respectiv pe 10 august in legatura cu propusele "sume restante" factura pe luna iulie a stornat-o in fata mea deoarece nu a mai dorit din propria vointa sa faca contabilitatea pe iulie. Nu deschideam acest topic daca puteam sa imi iau actele si sa plec in primul rand, iar in al doilea rand, nu am fost in nici un moment informat pana in data de 10 august (cand s-a reziliat la zi contractul intre noi in urma cererii formulate de mine) ca eram restant cu facturile. Ba mai mult de atat in fiecare luna facturile se trimiteau pe email si dupa cum am verificat acum in luna mai nici macar nu a emis factura, astfel dupa investigarea chitantelor care sunt tot in sediul firmei lui de contabilitate s-ar ajunge la concluzia ca posibil ar mai fi luna iunie de plata cu toate ca este putin probabil de vreme ce am fost in iulie si am platit pentru luna anterioara, chitantele isi vor spune cuvantul. Asta imi doresc sa inchei discutia sa imi recuperez actele firmei si sa le duc la alta firma sa imi continui activitatea contabila. Din aceasta cauza purtam si aceasta discutie nu de dragul conversatiei :)
Bună dimineața, mulțumesc pentru răspuns. Din discuțiile cu dansul mi-a spus foarte clar ca luna iunie este încheiată și depusa la fisc. În plus fata de aceasta pe luna iulie nu dorește sa mai efectueze nici un serviciu contabil iar pentru acest fapt a anulat factura de servicii pe luna iulie după ce a emis-o într-adevăr în luna iulie neprelucrand nici un act și nici nu dorește sa mai facă acest lucru, fapt menționat de el pe cererea mea de reziliere a contractului. La ce articole se încadrează pentru decizia pe care o impune? Am dreptul sa ii cer sa îmi prezinte chitanțele pentru facturile deja plătite? Chiar vreau sa verific acest lucru pentru a elucida misterul sumelor "restante"... care sincer nu știu de unde au izvorât
.. Mulțumesc!

Alberto Kurtyan a scris:

Contabilul este obligat să îţi predea actele tale şi toată contabilitatea raportată la Fisc DEJA, chiar dacă nu ai plătit.
Dar dacă există lucrări contabile neraportate la fisc, chiar dacă sunt efectuate, atunci nu este obligat să ţi le predea - Adică nu e obligat să muncească pentru tine fără să fie plătită.

Deci până la ultima raportare depusă la fisc. contabilul este obligat să îţi dea toate actele inclusiv raportările la fisc. Nu are dreptul să oprească nimic.
Nu are dreptul să oprească actele sau să le condiţioneze de plata restanţelor.

Poţi face plângere la Fisc, la CECCAR, la Poliţie sau în instanţă pentru MALPRAXIS contabil.


In urma unor discutii contradictorii care au pornit de la izvorarea unor sume restante neachitate, care au fost aduse in discutie doar in momentul in care am ales sa schimb firma de contabilitate, am reziliat la zi contractul cu o firma de contabilitate, mentionez ca pe cererea scrisa de mine, administratorul firmei de contabilitate a scris dupa ce semnasem si trecusem data urmatoarele: "se presteaza servicii pana in luna iunie 2018" a semnat si a trecut din nou data mai sus trecuta pe cerere (se vede diferenta de scris) ... a facut acest gest deoarece mi-a mentionat faptul ca nu mai doreste sa presteze nici un serviciu de contabilitate pentru luna iulie 2018 cu toate ca cererea de reziliere s-a incheiat in august ... modificarile aduse pe cerere nu au avut consimtamantul meu, s-a facut copie, mi-a fost data copie, originalul a ramas la ei. Dupa aceast eveniment am cerut chitantele care dovedesc sumele achitate, mi s-a emis o fisa de evidenta a platilor... Am cerut restituirea actelor firmei + stampila pentru a imi depunde actele si a continua activitatea contabila la alta firma, si mi s-a raspuns ca nu se vor restitui actele pana la achitarea sumelor restante (am dovada scrisa pe o retea de socializare, spatiu public). Din cate m-am informat conform cadrului legislativ, administratorul firmei de contabilitate in cauza se poate incadra la furt calificat si tentativa de inselaciune (pretinderea unor sume de bani pentru restituirea actelor firmei). Care sunt demersurile necesare care trebuiesc urmate, mentionez faptul ca pana la rezilierea contractului nu am fost notificat in scris in legatura cu aceste sume restante, si nu am tinut evidenta chitantelor platite, deoarece le-am lasat tot lor pentru a fi depuse la dosar...
Buna ziua,
Am lansat de curand o aplicatie web, iar acum vreau sa aduc si alte persoane care sa lucreze impreuna cu mine la dezvoltarea acestei aplicatii, nu este constituita inca o firma dar in viitor va fi. Problema este urmatoarea, nu imi permit sa angajez persoane care sa lucreze pentru mine dar am gasit persoane care sunt dornice sa se implice la dezvoltare si vor primi un procent din companie in functie de aportul adus in firma.
Ce tip de contract pot folosi astfel incat sa fiu protejat pe viitor( de exemplu pe viitor persoanele cu care colaborez sa nege faptul ca eu am creat aplicatia, sau sa aduca prejudicii aplicatiei web sau sa fure idea sa o impleteze spunand ca a fost idea lor si nici decum a mea). Exista un anumit tip de contract pentru cazul meu intre doua persoane fizice ?
Va multumesc pentru ajutor :)