Bună dimineața, mulțumesc pentru răspuns. Din discuțiile cu dansul mi-a spus foarte clar ca luna iunie este încheiată și depusa la fisc. În plus fata de aceasta pe luna iulie nu dorește sa mai efectueze nici un serviciu contabil iar pentru acest fapt a anulat factura de servicii pe luna iulie după ce a emis-o într-adevăr în luna iulie neprelucrand nici un act și nici nu dorește sa mai facă acest lucru, fapt menționat de el pe cererea mea de reziliere a contractului. La ce articole se încadrează pentru decizia pe care o impune? Am dreptul sa ii cer sa îmi prezinte chitanțele pentru facturile deja plătite? Chiar vreau sa verific acest lucru pentru a elucida misterul sumelor "restante"... care sincer nu știu de unde au izvorât
.. Mulțumesc!
Alberto Kurtyan a scris:
Contabilul este obligat să îţi predea actele tale şi toată contabilitatea raportată la Fisc DEJA, chiar dacă nu ai plătit.
Dar dacă există lucrări contabile neraportate la fisc, chiar dacă sunt efectuate, atunci nu este obligat să ţi le predea - Adică nu e obligat să muncească pentru tine fără să fie plătită.
Deci până la ultima raportare depusă la fisc. contabilul este obligat să îţi dea toate actele inclusiv raportările la fisc. Nu are dreptul să oprească nimic.
Nu are dreptul să oprească actele sau să le condiţioneze de plata restanţelor.
Poţi face plângere la Fisc, la CECCAR, la Poliţie sau în instanţă pentru MALPRAXIS contabil.