avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Activitate eva2016

Activitate eva2016

Răspuns la discuția Concediu odihna dupa CCC 2 ani
Multumesc pentru raspuns!
Angajatorul cu 8h. Nu e bun?
Buna,

Raspunsul este in felul urmator: la CCC se suspenda contractul de munca. La suspendare se platesc drepturile legale neprimite, deci mi se platesc zilele de CO neefectuate inainte de a intra in CCC.
CCC si concediu de sarcina si lauzie trebuie sa fie unul in continuarea celuilalt, deci nu poate fi intrerupt de CO.

Asta e raspunsul primit
Multumesc din suflet pentru raspunsul prompt si foarte complet. O mica intrebare: cand spuneti "stampilaunitatii", la ce unitate va referiti mai exact? Cabinetul doctorului sau stampila angajatorului? freeelis a scris:

1. Fiecare angajator unde sunteti incadrata , indiferent de tipul c.i.m., va plati indemnizatia pentru concediul medical.

2. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

art.1
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:

A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activităţi dependente;

B. desfăşoară activităţi în funcţii elective sau sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la lit. A;
.....

Art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

3. Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...

Acum ma mai lovesc de o problema:
Lucrez in doua locuri, intr-o parte cu 8h si intr-o parte cu 2h, ambele cu contract individual de munca per nedeterminata. Urmand sa intru in concediu prenatal nu stiu cum sa procedez la locul de munca cu 2h. Ambii angajatori sunt de acord sa imi dea concediu pentru perioada solicitata insa concediul medical mi se elibereaza in original de la medic intr-un exemplar. La angajatorul cu 2 h nu am ce sa depun. Cum se poate proceda in acest caz?
a) Daca am concediu medical doar la cel de 8h mi s-a transmis de dna de la servicii sociale ca nu e in regula
b) Daca imi suspend activitatea la cel de 2h ma afecteaza la banuti pentru ca practic ar fi contract inexistent si as putea sa il reiau dupa CCC in cel mai fericit caz
Cum se poate proceda? Exista varianta sa intru in cconcediu medical la ambele locuri de munca?
#-o Cand esti activ...

Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Sigur nasc pana la acea data. In august deja am terminat concediul de sarcina si leuzie de 126 zile si trebuie sa intru in CCC. Nu ma avantajeaza sa iau concediu de odihna atunci deoarece salariul de baza este compus din fix+ bonusuri realizate. De aceea varianta dorita ar fi fost inainte de orice medical sau dupa CCC ....rrramor a scris:

O alternativa ar fi sa amanati data de intrare in CCC. Adica, daca trebuie sa intrati in luna August (justificata cu un concediu medical), incepeti luna August cu cele 11 zile de concediu si abia dupa terminarea acestora, solicitati concediul medical de sarcina si lehuzia (asta daca nu nasteti pana la acea data). Eu am avut un astfel de caz si asa l-am solutionat.

Va multumesc pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns. Totusi e o speta aparte. Cum se procedeaza daca voi fi in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani? Practic se depasesc cele 18 luni legale? Exista o exceptie de la regula?
Buna ziua,

Urmeaza sa intru in 2 ani de CCC in august 2016. Daca pana la aceasta data nu voi fi efectuat nicio zi de CO aferent anului 2016 (11 zile legale avand in vedere si perioada pentru concediu prenatal) imi poate da angajatorul CO la terminarea CCC? Conform legii stiu ca CO se acorda in termen de 18 luni dar CCC depaseste acest termen. Cum se procedeaza in situatia aceasta?