avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna dupa CCC 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna dupa CCC 2 ani

Buna ziua,

Urmeaza sa intru in 2 ani de CCC in august 2016. Daca pana la aceasta data nu voi fi efectuat nicio zi de CO aferent anului 2016 (11 zile legale avand in vedere si perioada pentru concediu prenatal) imi poate da angajatorul CO la terminarea CCC? Conform legii stiu ca CO se acorda in termen de 18 luni dar CCC depaseste acest termen. Cum se procedeaza in situatia aceasta?

Cel mai recent răspuns: eva2016 , utilizator 12:25, 14 Aprilie 2016
In situatia data, puteti depune o solicitare la angajator pentru reprogramarea CO dupa revenirea din CCC.
Multumesc pentru raspuns. Totusi e o speta aparte. Cum se procedeaza daca voi fi in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani? Practic se depasesc cele 18 luni legale? Exista o exceptie de la regula?
Nu exista nicio exceptie legala de la aceasta regula stabilita in lege , insa in practica se foloseste si reprogramarea CO.
Va multumesc pentru ajutor!
O alternativa ar fi sa amanati data de intrare in CCC. Adica, daca trebuie sa intrati in luna August (justificata cu un concediu medical), incepeti luna August cu cele 11 zile de concediu si abia dupa terminarea acestora, solicitati concediul medical de sarcina si lehuzia (asta daca nu nasteti pana la acea data). Eu am avut un astfel de caz si asa l-am solutionat.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru mama cu doua contracte Budacu Dorina Budacu Dorina Buna ziua, lucrez cu contract pe perioada determinata in invatamant. La 31 august 2016 expira de drept. Am posibiliteatea sa iau un nou post insa tot pe ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru un contract cu fractiune de norma delia25 delia25 O viitoare mamica are un contract cu 8h si functia de baza la un angajator, si un contract cu 2h la un altul. Ce trebuie sa faca cel de-al doilea angajator in ... (vezi toată discuția)