avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Andreas111

Activitate Andreas111

Buna ziua,

Aveti dreptate, am interpretat eu gresit. Este vorba de municipiul Brasov. Blocurile au acelasi dezvoltator, inaltimea blocurilor este de minim 30 de metri, iar distanta dintre ele de aproximativ 18 metri.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri! Intre timp situatia e evoluat, primaria cred ca s-a autosesizat fiindca am aflat ca dezvoltatorul a fost amendat iar constructia intrerupta momentan. Probabil i s-a interzis sa construiasca pana nu intra in legalitate, desi cativa muncitori sunt pe santier zilnic si fac diverse lucrari mici. Cel mai probabil va intra in legalitate si va continua constructia.
Intre timp am gasit o varianta a PUG-ului orasului in care locuiesc in care spune asa:
- Pentru constructiile cu mai mult de P+4 niveluri retragerea de la limita laterala de
proprietate va fi jumatate din inaltimea cladirii masurata la cornise; distanta se poate
reduce la 1/4 din inaltime, dar nu mai putin de 6,00 m in cazul in care fatadele prezinta
calcane sau atunci cand sunt orientate ferestrele de la dependinte;

Eu din asta inteleg ca distanta dintre cele doua cladiri, cea in care locuiesc si cea in constructie poate fi de minim jumatate din inaltimea cladirii celei mai inalte.
Intrebarea mea este: in aceste conditii Planul Urbanistic General nu se contrazice cu Ordinul Ministerului Sanatatii care precizeaza ca distanta minima intre doua cladiri trebuie sa fie minim egala cu inaltimea celei mai inalte sau sa se faca un studiu care sa dovedeasca ca fiecare apartament este luminat minim 1,5h la solstitiu de iarna? Ce pot face in acest caz?
Buna seara,

Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in aceeasi linie, acelasi dezvoltator care a construit si blocul meu construieste un bloc nou. Mentionez ca apartamentul meu are geamurile pe lateralul blocului cu vedere directa la blocul care se construieste. Din informatiile pe care le am exista un Ordin al Ministerului sanatatii care precizeaza ca distanta minima intre doua cladiri trebuie sa fie minim egala cu inaltimea celei mai inalte sau sa se faca un studiu care sa dovedeasca ca fiecare apartament este luminat minim 1,5h la solstitiu de iarna. Cum distanta dintre blocul meu si cel in constructie este mai mica decat inaltimea cladirii celei mai mici, am depus la primarie o cerere de consultare a documentatiei de autorizare pentru blocul nou pentru a vedea daca exista un studiu. Supriza a fost cand Primaria mi-a raspuns ca nu exista documentatie de autorizare depusa pentru blocul in constructie. Mentionez ca intre timp am fost contactat de catre dezvoltator care aflase ca am depus o solicitare la primarie si a facut presiuni sa o retrag. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie, are sens sa-mi bat capul, care ar fi pasi de urmat in continuare? Cei de la Primarie mi-au spus sa fac plangere la Politia Locala, insa nu cred ca ar avea un efect in afara de o viitoare cearta cu dezvoltatorul.

Va multumesc!

Andrei