avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate liviu tiutiu

Activitate liviu tiutiu

Vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.Ceea ce ma nedumireste pe mine este urmatorul aspect: -sediul social al firmei la care sunt angajat are sediul intr-un judet iar activitatea efectiva mi-o desfasor in alt judet.Problema este ca in judetul in care firma i-si are sediul ,acest lucru se aplica intr-un fel iar in judetul in care i-mi desfasor activtatea in alt fel.Oare legea nu se aplica unitar la nivelul intregii tari?Mai mult de atat cele mai multe dintre prevederile CCM de acum se gaseau si in CCM aplicabil anul trecut doar ca anul trecut nu sa facut atata caz :).Inca odata va multumesc pentru interesul manifestat si pentru raspunsuri.Multa bafta.
....pt. TANA , in aceasta situatie ce ne facem cu prevederile Codului Civil,care spune ca '' Contractul este acordul intre doua sau mai multe parti spre a constitui sau a stinge intre ele un raport juridic''????Oare nu ne gasim in fata unei exceptii de necostitutionalitate:-/

Oricum, i-ti multumesc pentru raspuns.
....pt. TANA , in aceasta situatie ce ne facem cu prevederile Codului Civil,care spune ca '' Contractul este acordul intre doua sau mai multe parti spre a constitui sau a stinge intre ele un raport juridic''????Oare nu ne gasim in fata unei exceptii de necostitutionalitate:-/
pt BODEALEX..... deci pana la urma consider ca ITM-ul face un abuz,daca aplica acest lucru la toti angajatorii ( adica si la cei care nu sunt semnatari ai CCM )pentru ca indicii de majorare salariala sunt cei prevazuti in CCM nu in Codul muncii.
Ori daca eu ca si Societate Comerciala, nu sunt semnatara a CCM la nivel national sau de ramura, si cand legea prevede expres care sunt semnatarii CCM, ITM-ul nu-mi poate impune sa aplic indicii de majorare stabiliti prin CCM. In alta ordine de idei nu vad legatura OUG 88/2006 in stabilirea salariului minim brut in plata. Oricum, va multumesc pentru raspunsuri.
pt TUAREG B-) am citit si codul muncii,si contractul colectiv de munca,inclusiv HG1825 din 21.12.2006 si as dori sa-mi interprezi daca vrei art 2 din HG,este stipulat undeva in HG ca acest salariu se aplica numai institutiilor bugetare???
sa abrogat cumva art. 159 Codul Muncii si HG 1825 din 21.12.2006 ???sau mai bine zis ,care este aplicabilitatea celor doua, daca Contractul Colectiv de Munca la nivel National are putere de aplicabilitate mai mare decat Codul Muncii care este lege (Legea 53/2003 )si HG 1825/2006,sau cumva acest cod substituie C.M. si H.G.????

Concret, care este salariul minim brut 'in plata' pentru o persoana cu studii superioare, care este incadrata pe un post cu studii superioare,avandu-se in vedere faptul ca societatea la care este angajata are doar 15 salariati????

Legea (Codul Muncii) la art.159 prevede ca salariul minim brut in plata garantat se stabileste prin Hotarire de Guvern , dupa o consultare in prelabil cu sindicatele,Codul muncii- titlul VIII-art 236-b -Negocierea colectivă este obligatorie, cu excepţia cazului în care angajatorul are încadraţi mai puţin de 21 de salariaţi.,iar HG 1825/2006 prevede la art.1 salariul minim brut in plata garantat pentru anul 2007 este de 390 lei