avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate caruso

Activitate caruso

Răspuns la discuția Art 14 - Legea 31
themis a scris:

InaBurada a scris:

Vrem sa infiintam un SRL, cu asociat unic o persoana juridica germana.
Persoana juridica germana este SA. Toate actiunile SA sunt detinute de o singura persoana juridica (la randul ei SA public, cotat la bursa). Mi s-a comunicat ca acest lucru nu este posibil, si ca ar trebui sa mai avem inca un asociat pt SRL cu o contributie minima...ce am inteles eu e ca... nu ai voie asociat unic cu asociat unic #-o Oare??

Ce am citit eu:
Legea 31/1990 Art 14 (2) se refera numai la SRL-uri , nu si la SA-uri...

“O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.”

Daca are cineva vreo sugestie, sau speta asemanatoare, as fi recunoascatoare, multe multumiri !!

Mi s-a comunicat este foarte impersonal. Cel care v-a făcut comunicarea era o persoană cu putere de decizie? Singurul care poate decide este judecătorul delegat.

Solicitaţi o audienţă la conducerea ORC. Articolul citat este edificator. Nu vor putea să vă refuze depunerea dosarului, iar cel care se va pronunţa este judecătorul. Încheierea acestuia poate fi, la rîndul ei, atacată.

Liviu S.Bordaş

Sunt de aceeasi parere ca articolul de lege este mai mult decat clar: referirea se face exclusiv la SRL-uri si nu si la alte forme de organizare, in speta SA-urile. Daca legiuitorul ar fi dorit largirea sferei de interdictie ar fi specificat foarte clar distinctia intre termeniii "ACTIONAR" si "ASOCIAT". Ca urmare , in opinia mea, in speta, nu exista absolut nici un impediment de natura juridica in formularea art.14 din Legea 31/1990 ce ar putea impiedica inregistrarea in Romania a unu SRL avand ca asociat unic un S.A. cu actionar unic din strainatate.