avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate patea_sorin

Activitate patea_sorin

Buna ziua ! As dori un raspuns in urmatoarea situatie : In 2008 sotia a contractat un credit de nevoi personale, pe 10 ani, in valoare de 70.000 lei, eu figurand coplatitor .
Dupa 5 ani , respectiv in 2013 , ea m-a parasit , si incepand cu 01 ian 2014 nu a mai fost achitata nici o rata . La finalul anului 2014 a fost pronuntat divortul in lipsa. Deoarece ea nu a dorit sa stingem creditul la un moment anterior despartirii acesta a ramas restant , eu neplatind singur in continuare. Momentan , dupa 14 luni de la deschiderea unui proces de partajare a datoriei , nefinalizat ,neavand alte bunuri comune si situatia in care ea este plecata din tara de peste 2 ani , la ce credeti , conform legislatiei ca ma pot astepta ? Mentionez ca eu , personal nu am primit nici o notificare de la firma de recuperare, avand totusi cunostinta de somatii pe numele ei , la adresa ei din buletin !As avea sansa sa platesc doar jumatate din datorie sau eu raman pacalit ? Va multumesc anticipat pentru orice parere ! Va salut cu respect !