avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatii legale ca si coplatitor intr-un credit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatii legale ca si coplatitor intr-un credit de nevoi personale

Buna ziua ! As dori un raspuns in urmatoarea situatie : In 2008 sotia a contractat un credit de nevoi personale, pe 10 ani, in valoare de 70.000 lei, eu figurand coplatitor .
Dupa 5 ani , respectiv in 2013 , ea m-a parasit , si incepand cu 01 ian 2014 nu a mai fost achitata nici o rata . La finalul anului 2014 a fost pronuntat divortul in lipsa. Deoarece ea nu a dorit sa stingem creditul la un moment anterior despartirii acesta a ramas restant , eu neplatind singur in continuare. Momentan , dupa 14 luni de la deschiderea unui proces de partajare a datoriei , nefinalizat ,neavand alte bunuri comune si situatia in care ea este plecata din tara de peste 2 ani , la ce credeti , conform legislatiei ca ma pot astepta ? Mentionez ca eu , personal nu am primit nici o notificare de la firma de recuperare, avand totusi cunostinta de somatii pe numele ei , la adresa ei din buletin !As avea sansa sa platesc doar jumatate din datorie sau eu raman pacalit ? Va multumesc anticipat pentru orice parere ! Va salut cu respect !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 28 Martie 2016
As avea sansa sa platesc doar jumatate din datorie

Nicio sansa. Ambii raspundeti in solidar pt datorie, iar daca la proces nu ati chemat si banca, hotararea nu va va ajuta in fata bancii , ci va da doar dreptul sa recuperati de la fosta sotie jumatate din banii retinuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor intr-un imprumut de nevoi personale pateasorin pateasorin Sunt coplatitor intr-un contract cu o banca pentru un imptumut de nevoi personale pe 10 ani . Din contract , au fost platite ratele lunare timp de 5 ani . Din ... (vezi toată discuția)
Partaj imprumut bancar, opozabilitate fata de banca dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am un imprumut bancar de nevoi personale, cu ipoteca...in urma divortului si a partajului fosta mea sotie a fost obligata de instanta de ... (vezi toată discuția)
Restante la plata creditului claudiamarin claudiamarin Buna ziua, Va descriu mai jos cazul unei rude care are probleme cu achitarea ratelor la banca. Acum 4 ani a luat un credit de nevoi personale de la [banca] ... (vezi toată discuția)