buna ziua,
am un imprumut bancar de nevoi personale, cu ipoteca...in urma divortului si a partajului fosta mea sotie a fost obligata de instanta de judecata sa plateasca jumatate din contravaloarea ratei lunare, ea fiind codebitor in contractul de imprumut si apartamentul girat fiind al parintilor mei...fosta sotie refuza sa plateasca, neavand bunuri pe numele ei si neputind sa o execut silit de nimic...Intrebarea mea este...daca m-as judeca cu banca respectiva as putea obtine o hotarire judecatoreasca care sa oblige banca sa imparta creditul si sa nu mai fiu eu urmarit ptr. neplata ratei de catre fosta sotie?...mai sunt spete de acest gel pe rolul instantelor?...as putea castiga procesul?..
.multumesc anticipat.
Permiteti-mi o gluma, va rog! Ati divorat de fosta sotie, dar nu si de banca. NU puteti obliga banca in niciun fel sa va urmareasca doar pentru jumatate din debitul pe care il aveti fata de aceasta, deoarece raspundeti in solidar cu fosta sotie, pentru intreaga suma.
o sa fiu sincer si nu o sa va dau prea multe ( ca sa nu zic infime )sanse de a castiga un astfel de proces.
Am vazut astfel de spete, evident pierdute de catre debitori.
Executare coplatitor?!
gps
eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)