Sunt coplatitor intr-un contract cu o banca pentru un imptumut de nevoi personale pe 10 ani . Din contract , au fost platite ratele lunare timp de 5 ani . Din cauza divortului , nu au mai fost platite ratele de catre titularul contractului de aproape 2 ani(22 luni) .
Nu am primit nici o somatie , eu , personal ! Stiu din terte surse , ca se trimit periodic somatii scrise de catre o firma "cunoscuta" de recuperare . Bineinteles ca nu se plateste datoria si nici nu exista (sigur) bunuri ale titularului de credit pe care sa se faca executare silita ! Sunt pensionar si detin un autoturism pe numele meu si atat . La ce sa ma astept si ce pot face ? Va multumesc anticipat pentru sfaturi !
va puteti trezi cu poprire pe pensie si va poate vinde si masina.
Daca dvs sunteti coplatitor, nu inseamna ca ratele trebuie platite de titular, ci trebuie sa le platiti impreuna.
Răspunsul pe care l-ați primit este corect și complet.
Nu știu ce considerați dumneavoastră, dar divorțui nu v-a scăpat decât de datoriile conjugale. Datoriile față de bancă trebuie să le plătiți în continuare. Faptul că sunteți coplătitor denotă că este un împrumut luat pentru nevoile obișnuite ale căsniciei. Nu înțeleg de ce considerați că ar trebui plătit doar de către fosta soție .
Dacă nu ați partajat acel debit, va trebui să o dați în judecată pe fosta soție ca să recuperați jumătate tot ce vă va fi luat de executor din pensie și/sau valoarea masinii.
Partaj, credite
elenusht
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Partaj la datorii
valenuta
Buna ziua.Am contractat in timpul casatoriei doua credite :unul de nevoi personale si unul cu ipoteca pe o garsoniera detinuta de catre mine inainte de ... (vezi toată discuția)