avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj, credite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj, credite

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Noi nu avem copii, insa avem credite la care suntem coplatitori unul la celalalt.
El este coplatitor la mine pentru un credit ipotecar, iar eu sunt coplatitor la el pt credit de nevoi personale. Mai avem si o masina. Problema e ca el nu mai este in tara, nu mai are un venit aici si nu si-a platit ratele, iar eu fiind coplatitor ma cauta bancile. Pot vinde masina (care este pe numele meu si este dobandita in timpul casatoriei) ca sa mai achit din creditul la care el este titular si eu coplatitor?
Eu daca depun bani: fie la creditul lui, fie la al meu se tine cont ca sunt dati de mine? Divortul probabil ca se va pronunta maine, dupa aceea urmeaza si partajul care cine stie cat mai dureaza, insa pana la finalizarea lui trebuie sa platesc toate ratele si ma gandeam ca sa ma mai usurez sa dau niste sume mai mari sa micsorez ratele, insa mi-e team sa nu ma trezesc cu sotul cu cine stie ce pretentii. Mentionez ca eu detin in acte 65% din apartament.
am nevoie de niste sfaturi. Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:24, 8 Mai 2012
Buna ziua,

veti avea nevoie de toate chitantele de la banca, spre a dovedi la partaj cat ati platit dvs. Puteti vinde acea masina, este bun propriu al dvs. Incercati sa obtineti un act de partaj clar, in asa fel incat sa nu ii platiti vreo sulta sotului si sa ramaneti si cu ratele la creditul sau de platit. Eventual cereti sa vi se dea apartamentul si ca sulta sa platiti ratele la credit.
Atentie, banca nu este obligata sa tina cont de partajul facut de Instanta si va urmari ambii fosti soti ptr recuperarea creditului, daca acesta nu este platit.

Succes,
va multumesc pentru raspuns. Nu mi-e teama decat sa nu se tina cont ca eu am platit, dar daca am toate chitantele, etc....Si masina o vand ca sa-i depun la creditul la care el este titular si eu coplatitor, asa ca nu ar trebui sa fie probleme. Cum sa sfatuiti: sa o vand inainte sa se pronunte definitiv si irevocabil divortul?
O puteti vinde oricand doriti dvs, insa v-as recomanda sa platiti dupa divort, in asa fel incat sa fie clar ca ati platit cu sume de beni ce reprezinta bunuri proprii. Daca va solicita sulta, invocati compensarea cu sumele de bani platite ptr dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj iulia_25 iulia_25 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Partaj elenusht elenusht Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra ... (vezi toată discuția)
Credit bancar iulia2000 iulia2000 In cazul unui credit ipotecar facut in timpul casatoriei(titularul de credit fiind sotul),daca in urma partajului banca vinde imobilul si mai raman de platit ... (vezi toată discuția)