avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra partajului inainte de finalizarea divrtului insa nu s-a ajuns la o intelegere, asa ca urmeaza sa bag actele de partaj.

Noi avem credite impreuna la care suntem coplatitori unul la celalalt. Teoretic am discutat cum sa impartim creditele si bunurile insa trebuie sa ne scoatem unul pe celalalt de la credite iar el nu are bani inca si nici nu previzioaneaza cand. Intre timp, el nu si-a mai platit ratele aferente creditului la care eu apar si eu coplatitor si eu sunt nevoita sa le platesc. Vreau sa stiu daca depun o suma mai mare de bani in contul creditului lui pentru a-mi scade rata se tine cont la partaj? In momentul in care se face expertiza, partaj, se tine cont ca am platit? Cineva imi spunea sa nu platesc nimic ca altfel raman datoriile mai mici si se impart la 2 acele datorii si el iese mai bine...Nu stiu cum sa fac..
As putea depune la creditul meu ipotecar la care sunt titular si el e platitor insa rata nu-mi scade foarte mult sau as putea depune la creditul lui de nevoi personale....Cum ma sfatuiti sa fac, avand in vedere ca e posibil ca partajul sa se intinda pe o lunga perioada de timp si nu ma pot tine cu ratele....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:27, 6 Iulie 2012
Daca alegeti sa platiti creditul unde sunteti coplatitor, intrebati la banca daca va da chitanta pe numele dvs ca sa puteti dovedi ca dvs platiti. Acum nu mai sunteti o familie si tot ce platit dvs, nu e la comun, e contributie proprie care va aduce avantaj la partaj.
Daca fostul sot nu are venituri sau nu suficiente, nu poate prelua ratele integral, banca nu va fi de acord.
Puteti cere la partaj ca dvs sa fiti obligata la plata creditelor ( si in acest caz trebuie sa aveti acordul bancii si pt asta ar trebui sa va incadrati cu veniturile sau sa aduceti un alt coplatitor) si sa va fie atribuite in lot, bunur pe masura, sa aveti o cota majorata din bunuri.
Ar trebuie sa mergeti la un avocat cu actele sa stabiliti un plan, cum ar fi mai bine pt dvs functie de actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)