avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat partaj avand un apartament luat cu ipoteca de 4 ani , el fiind titularul eu coplatitor.La inceput am platit amandoi dar de aproape de 2 ani paltesc doar eu rata la apartament.Ce sanse am ca apartamentul sa ne revina mie si copiilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:09, 9 Septembrie 2011
se face partaj si trebuie sa ii platiti sulta
dar,,este in avantajul d-voastra daca dovediti ca de la divort ati platiot mai mult d-voastra
insa tot trebuie sa-i dati o sulta
Multumesc de raspuns dar cum as putea face dovada ca eu am platit ratele cand el este titularul apartamentului.Am sanse ca partamentul sa ne revina noua adica mie si copiilor?
Daca ati avut inspiratia sa cereti chitanta pe numele dumneavoastra , sunteti salvata .
Buna dimineata!

Din experienta personala, avand un credit ipotecar si fiind coplatitoare va pot spune ca banca nu acorda chitantele decat pe numele titularului. :(
Insa pe documentul de incasare apare numele celui care a depus banii. Este un punct de plecare, cred eu. Iar la banca prezentati cat mai urgent hotararea de divort .
iulia_25 a scris:

Multumesc de raspuns dar cum as putea face dovada ca eu am platit ratele cand el este titularul apartamentului.Am sanse ca partamentul sa ne revina noua adica mie si copiilor?



Atunci cand o persoana cumpara un imobil, in contractul de vanzare cumparare notarul specifica clar: casatorit/necasatorit, dupa caz.Daca el este titularul apartamentului, nu cumva acest apartament a fost cumparat inainte de casatorie?
Daca apartamentul a fost cumparat inainte ca dv sa va fi casatorit la starea civila, motiv pentru care apare numai pe numele sotului, apartamentul este bunul lui porpriu, nu intra in masa partajabila si nu aveti nicio sansa sa il primiti dv.
Aveti, in schimb, un drept de creanta asupra ratelor platite in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor comune dia_sun_rise dia_sun_rise Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)