avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat partaj avand un apartament luat cu ipoteca de 4 ani , el fiind titularul eu coplatitor.La inceput am platit amandoi dar de aproape de 2 ani paltesc doar eu rata la apartament.Ce sanse am ca apartamentul sa ne revina mie si copiilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:09, 9 Septembrie 2011
ati platit cash sau din contul d-voastra?
Apartamentul este luat de 4 ani noi fiind casatoriti de 11 ani iar pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi.Am vreo sansa sa l castig daca eu am castigat copiii?

Va multumesc!
Ratele le am platit cash la ghiseu trecand numele meu pe chitanta.
Aveti toate sansele sa castigati apartamentul, dar se va partaja si contractul de credit, dumneavoastra urmand sa platiti creditul in continuare. Faptul ca sotul e titularul creditului nu are legatura cu dreptul de proprietate asupra apartamentului, care este bun comun.
Fata de banca si sotul va ramane obligat, pana la achitarea creditului, daca banca nu va renunta la calitatea de debitor a acestuia.

Nu conteaza cine a platit , atata timp cat s-a platit in timpul casatoriei. S-a platit din salariu, iar salariul incasat este bun comun.

Se va stabii contributia fiecaruia la plata ratelor, dupa veniturile fiecaruia, si nu dupa persoana care a platit ratele. Cine a platit efectiv conteaza doar dupa momentul despartirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor comune dia_sun_rise dia_sun_rise Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)