avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul bunurilor comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul bunurilor comune

Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit unde eu sunt titular(deoarece aveam contractul de munca pe perioada nedeterminta) iar el coplatitor. In octombrie ne-am casatorit. Banii de avans au fost de el.Daca vreau sa divortam, cum impartim apartamentul(care nu poate fi vandut 5 ani)?Sau cum facem sa raman eu in apt si sa-l despagubesc?Astept o parere, o opinie...
Cel mai recent răspuns: dia_sun_rise , utilizator 17:53, 4 Ianuarie 2011
l-ati cumparat in cote egale, sau dansul are o cota mai mare avand in vedere ca a dat avansul?
daca il puteti despagubi pe sot si sa platiti si ratele singura, cereti ca ap sa va fie atribuit
Dacă aţi cumpărat în iulie şi doar în octombrie v-aţi căsătorit ori sunteţi doar dumneavoastră proprietară ori sunteţi coproprietari în cotă de 1/2. Mai exact ce scrie în contractul de vânzare cumpărare? Dacă sunteţi doar dumneavoastră proprietară apartamentul nu va face obiectul partajului în cazul unui divorţ.
l-am cumparat in cote de 1/2
este stipulat in pre contract cine a achitat avansul si ce se intampla daca se ajunge la o astfel de situatie? (eu am solicitat trecerea acestei mentiuni)
despre ce suma este vorba?
cititi exact contractul si ce e trecut acolo, daca rezolvati problema cu avansul si dvs gasiti un alt garant sau demonstati ca puteti achita singura, nu este nicio problema.
Eu sunt titularul de credit la banca, dar proprietari suntem amandoi, in cote de 1/2. Eu as vrea sa pastrez apt... Si s vrea sa imi spuneti daca pot face acest lucru...Il despagubesc, nu e problema, avansul pe care l-a dat este d 1800 de euro, nu-i o avere...As vres insa sa fiu sigura ca pot castiga...

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)