avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit

Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in 2007 am facut un avans pt a cumpara un apartament prin credit ipotecar pe 25 de ani. Avansul este facut de mine iar la creditul pt casa sunt titular,iar fosta sotie fiind codebitoare.Din ziua de cand am contractat creditele toate platile ratelor au fost efectuate de catre mine doveditoare prin chitante.Fosta sotie a intentat anul acesta partaj pt acest imobil.Intre timp eu m am recasatorit in 2014, avand si un copil cu noua sotie cu care locuiesc in acest apartament.Cum va fii partajul in aceasta situatie? Multumesc!
Va trebui sa formulati o cerere reconventionala in care sa solicitati atribuirea in natura a imobilului in care locuiti si o cota majorata de contributie, dovedind ca ati platit exclusiv dvs ratele acestui contract.

Din ce bani a fost dat avansul ?
Buna seara, avansul a fost dintr-un credit de nevoi personale facut pe numele meu in timpul casatoriei.Ratele au fost platite de mine exclusiv,iar in 2014 am inchis acest credit cu ajutorul actualei sotii.Pe langa creditul de nevoi personale si creditul ipotecar am mai facut un overdraft tot pe numele meu pt achizitoonarea de bunuri in casa. Acesta fiind platit la fel tot de mine.Va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa ceara jumatate din acest apartament luat prin credit ipotecar sau doar pt partea de rate care au fost achitate de mine pana cand s-a pronuntat divortul?vor intra si celelalte credite ? Mulțumesc
De cerut pooate cere orice, asta nu inseamna ca va si primi.

Legal ar trebui sa primeasca o cota -parte (ramane de stabilit cat va fi aceasta) din avansul si ratele platite in timpul casatoriei.

Dvs trebuie sa formulati o cerere reconventionala prin care sa cereti atribuirea bunului si cota majorata de contributie, facand dovada achitarii ratelor.

In masa partajabila ar trebui cuprins atat activul (bunurile dobandite) cat si pasivul (creditele contractate).

Daca nu ati facut o pana acum, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat.
Mulțumesc frumos de raspunsuri!
Solicitati atribuirea imobilului, pe cale de cerere reconventionala.


Invocati in speta contributia majoritara, la dobandirea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Partaj elenusht elenusht Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra ... (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)