avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul bunurilor comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul bunurilor comune

Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit unde eu sunt titular(deoarece aveam contractul de munca pe perioada nedeterminta) iar el coplatitor. In octombrie ne-am casatorit. Banii de avans au fost de el.Daca vreau sa divortam, cum impartim apartamentul(care nu poate fi vandut 5 ani)?Sau cum facem sa raman eu in apt si sa-l despagubesc?Astept o parere, o opinie...
Cel mai recent răspuns: dia_sun_rise , utilizator 17:53, 4 Ianuarie 2011
Am impresia ca aceasta discutie nu-si are rostul pe acest forum...Din institutia casatoriei nu faceti o afacere iar daca o considerati asa, s-ar putea sa pierdeti ,ca la orice tip de tranzactie!!!
intr-adevar...sunt multe de discutat si pe alta tema...
ex:daca rata ati platit o dvs (cu CI dvs) din banii lui, chitanta este pe numele dvs, cum poate dovedi ca fondurile sunt comune?

am vrut sa pun doua puncte si urmatorul cuv incepea cu d, nu am intentionat sa pun un smile in aceasta discutie
dia_sun_rise a scris:

pt avans mi se pare corect...il dau pe tot... dar si pt rate? i le platesc 100%?


Instanta de judecata ca stabili pe baza de probe.
Ceea ce va decide instanta va trebui sa platiti.
In cazul unui proces ca al dvs. este foarte greu de spus ce va decide instanta deoarece depinde de ceea ce vor indica probele administrate de partile din proces.

avocat Claudiu Lascoschi
asa e , e coplicat... oricum nu fac di asta o afacere... dala il vrea si poate sa-l pastreze, sa-l tina el! iau eu masina... imi e egal, doac ca apartamentul are o valoare sentimentala mai mare pt mine...in fine, nici nu stiu ce inseamna un divort si ma gandeam deja la partaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)