Buna ziua.Am contractat in timpul casatoriei doua credite :unul de nevoi personale si unul cu ipoteca pe o garsoniera detinuta de catre mine inainte de casatorie.Acum am divortat si vreau sa aflu cum se pot partaja aceste datorii?
Eu vreau sa iau creditul cu ipoteca la care mai am de platit inca 27 ani si fostului sot sa i revina celalalt credit pe o perioada de 8 ani.El este plecat din tara.
Pot face o intelegere ,ceva cu banca ?Sau mai bine ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua !
Consider ca, in primul rand , trebuie sa specificati cine este debitorul/ea ( partea) ce a contractat creditele, avand in vedere ca toate efectele juridice din contract/e se rasfrang asupra acesteia.
In alta ordine de idei, in principiu, modificarea contractelor nu poate interveni fara acordul partilor contractante( banca si debitor)
Sub alt aspect, va pot spune ca instanta va stabili ( daca nu va intelegeti amiabil) bunurile ce revin fiecaruia in functie de aportul adus in achizitionarea acestora, cu exceptia bunurilor proprii.
Cu stima !
Revin..dupa ceva timp.Am intentat proces de partaj la datorii ,adica la un credit ipotecar (eu titular,fostul sot coplatitor) si un credit de nevoi personale(el titular,eu coplatitor)..primul termen a fost dat undeva prin iunie 2012.Vreau sa stiu daca are idee cineva ce sanse am ,ca intr-un fel sau altul sa se partajeze aceste credite....daca s-a mai aflat cineva in situatia mea si care a fost finalitatea?Multumesc