avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere cuantum pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere cuantum pensie de intretinere

buna ziua! problema mea este putin mai complicata, am divortat de prima sotie cu care am un baietel de 5 ani, in timpul casatoriei cu aceasta am contractat un credit de nevoi personale la care eu sunt titular si ea coplatitor, suma fiind destul de mare. acum un an s-a nascut al doilea copil al meu din cea de a doua casatorie, acela fiind momentul in care fosta sotie nu mai vrut sa achite partea ei de rata . convenita cu aceasta. fiind imposibil sa platesc o rata care se ridica la valoarea salariului si o pensie pe care o consider mare, va rog sa-mi spuneti daca aceasta pensie se poate diminua, tinand cont de faptul ca eu paltesc intreaga suma de rata aferenta creditului lunar, in conditiile in care fosta sotie este coproprietar in acte pe 3 imobbile, oare e moral ca familia mea de acum sa suporte plata ratelor iar fosta sotie sa se bucure de bunuri imobile ?
va rog tare mult . un raspuns mi-ar fi de mare ajutor, pentru ca nu stiu ce sa fac.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:07, 5 Iunie 2012
1. Puteti solicita reducerea cunatumului pensiei datorate primului copil la 1/6 din veniturile dv, motivat de faptul ca mai aveti un minor in intretinere. Atasati copie dupa sentinta stabilirii pensiei, copie certificat nastere pr al doilea minor si adeverinta de venituri.

2. la stabilirea pensiei de intretinere nu vor fi avute in vedere ratele. Obligatia de intretinere are prioritate oricaror altor datorii.
Pentru plata ratelor ati avea doua variante:
a) discutati cu fosta si prezentati-i varianta in care dv, in caliatate de titular de credit nu mai achitati ratele deloc, iar banca se va indrepta catre ea, in calitate de coplatitor, pentru recuperarea ratelor -ii convine?
b) daca nu va intelegeti, solicitati partajul atat al bunurilor cat si al datoriilor, astfel fiecare isi va sti clar drepturile si obligatiile.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire program vizita minor robertaarmena robertaarmena Buna! Vin cu cateva intrebari; In luna noiembrie a anului trecut am incheiat divortul prin sentinta definitiva;din casatorie a rezultat o fetita care la ora ... (vezi toată discuția)
Partaj cu credit imobiliar cami123 cami123 Buna ziua! Sunt casatorita de 1 an si ceva si am un copil de 2 luni. Lucrurile par sa mearga din ce in ce mai prost... probabil ca in curand se va ajunge la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)