avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu credit imobiliar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu credit imobiliar

Buna ziua!

Sunt casatorita de 1 an si ceva si am un copil de 2 luni. Lucrurile par sa mearga din ce in ce mai prost... probabil ca in curand se va ajunge la divort.
As dori sa stiu, in cazul unui partaj, cum se procedeaza cu apartamentul, cumparat in timpul casatoriei, cu credit imobiliar pe 25 de ani (din care abia a trecut 1)? El este titularul imprumutului, eu fiind coplatitor. As dori ca apt sa-mi ramana mie, platind singura in continuare ratele catre banca. Este posibil acest lucru? Daca nu, care sunt variantele? Este posibil sa primesc de la fostul sot, pe langa plata pensiei alimentare (copilul vreau sa ramana la mine), si un ajutor pt mine pe perioada cat sunt in Concediul de ingrijire a copilului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 13:47, 25 Februarie 2007
Daca va intelegeti, va fi simplu, daca nu: se va face un calcul al contributiei fiecaruia la bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, fiind asa de timpuriu se pot include si cheltuielile si veniturile stranse in cu ocazia nuntii s.a. m.d.Dupa stabilirea cotei ce revine fiecaruia se va trece la o expertiza care va propune modalitati de impartire ale bunurilor. Veti putea sa ramaneti cu apartamentul in masura in care-l veti despagubi pe sot cu partea lui. Nu stiu insa cum va veti descurca cu banca ce va acordat creditul.........................
Nu puteti sa-i cereti o pensie de intretinere pentru dvs. pentru ca va aflati in concediu de maternitate : acest lucru se poate cere doar in situatia unor boli dobandite in timpul casatoriei, nu a incapacitatii de munca determinata de nasterea unui copil.
Despagubirea acordata sotului dupa partaj pt apartament va fi doar pt creditul platit, adica doar pt 1 an. Dupa asta veti suporta dvs tot creditul, iar modificarile survenite vor aparea si la banca. Daca aveti un venit care sa va permita sa acoperiti singura creditul, si daca copilul va ramane la dvs(probabil ca asa se va intampla) ,atunci aveti sanse mari sa ramaneti in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)