avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire program vizita minor

Buna!
Vin cu cateva intrebari;
In luna noiembrie a anului trecut am incheiat divortul prin sentinta definitiva;din casatorie a rezultat o fetita care la ora actuala are 5 ani si 7 luni;am fost de acord sa incredintez copilul spre crestere fostei sotii;nu am cerut drept de vizita pentru ca fiind vecin inca si la ora actuala cu fosta sotie am crezut ca ne putem intelege; la momentul divortului aveam o poprire de 1/3 din venituri pentru obiecte de uz casnic pe care le-am lasat la fosta sotie, poprire care o am si la ora actuala;asa ca ne-am injteles sa ii dau pensie alimentara in valoare de 150 ron pe luna si ea a afirmat in fata instantei ca nu trebuie sa platesc pana la incheierea datoriei fata de banci ,cu toate acestea am platit prin mandat postal timp de doua luni dupa pronuntare dupa care fosta sotie a cerut poprire pe salariu prin tribunal si eu am fost de acord.
Pana acum doua zile nu au fost probleme cu vizitarea copilului, care venea la mine ori de cate ori vroia sau aveam eu timp,fara a ramane peste noapte;
Duminica fetita, care este foarte atasata de mine, a vrut sa ramana peste noapte si la telefon fosta sotie a fost de acord dar dupa 10 minute si-a trimis fata cea mare sa o duca acasa si cu tot plansul si suferinta celei mici a trebuit sa o trimit.
Pe langa asta, azi am primit o citatie pentru recalcularea pensiei alimentare prin care cere 1/4 din venitul meu incepand cu data introducerii actiunii.
Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru a mi se stabili un program de vizita(adica de ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun) si ce pot face in legatura cu pensia alimentara ,pentru ca daca din 2/3 mai imi ia 1/4 raman cam muritor de foame..........:">#-o
Multumesc anticipat pentru raspusuri!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:02, 28 Iulie 2010
Trebuie sa va adresati tot instantei judecatoresti cu o cerere prin care solicitati dreptul de a va vizita copii in conditiile dorite de dvs. ( care trebuie sa fie rezonabile, raportat la varsta acestora ). Atasati hotararea de divort si nominalizati 1-2 martori care sa dovedeasca ca vi se interzice sa vedeti copii si ca sunteti un tata iubitor.
Formulati actiune de stabilire legaturi personale minor prin care solicitati
stabilirea unui program de vizitare minor.
Competenta este jduecatoria in raza careia locuieste sotia, dar fiind vecini este
evident ca va va judeca judeatoria unde locuiti.
Pensia pentru un copil se stabileste la 1/4 din venituri pentru un copil.
1) se intelege ca fosta sotie a cerut majorarea pensiei de intretinere, lucru cu care nu vrei sa fi de acord intrucat nu o sa mai ai cu ce sa te intreti,,,o sa susti in fata instantei acest lucru prin probe acte, martori, chiar si sentinta de divort unde ea a aratat ca este de acord ca tu sa nu platesti pana nu termini ratele
2) pentru stabilire un program vizitare minor va trebui sa faceti o actiune in instanta si de asemenea va trebuie sa demonstrati prin acte ceea ce vreti, ca aveti conditi, ca fetita a venit la dvs si a stat, ca nu sunteti violent nu ati avut probleme cu lege etc...
Da, va trebuie o hotarare judecatoreasca cu program de vizita.
Insa in ceea ce priveste luarea minorei cred ca nu putea daca minora nu vroia.Trebuia sa execute hotararea daca minora nu pleca de bunavoie.
Dupa parerea mea politiea nu putea sa ia minora fara executor.
In privinta stabilirii dreptului de a avea legaturi personale cu minora va trebui sa va adresati instantei de judecata prin promovarea unei actiuni in acest sens.
Actiunea este intemeiata pe disp. art.43. al.3 c.fam.
Probele pe care va trebui sa le administrati sunt:
-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala.
In privinta pensiei, legea stabileste acest drept copilului de 25 % din venitul realizat de tata, insa avand in vedere situatia expusa dar si faptul ca intretinerea se datoreaza potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati, puteti incerca sa faceti dovada cu inscrisuri privind poprirea de 1/3 din venituri privind acele obiece de uz casnic care au ramas in posesia sotiei si cu un interogatoriu administrat acesteia in acest sens.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul ambilor parti? dusy8 dusy8 buna ziua, In urma cu un an am parasit caminul conjugal pe care l-am impartit impreuna cu sotia mea si copilul nostru de 5 ani, deoarece neintalegerile ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil corelata cu contributia mamei radu010 radu010 Buna ziua, Ma aflu in proces de divort cu fosta sotie care ma \"sicaneaza\" cu vederea copilului, aceasta plecand de acasa din momentul introducerii ... (vezi toată discuția)