Buna!
Vin cu cateva intrebari;
In luna noiembrie a anului trecut am incheiat divortul prin sentinta definitiva;din casatorie a rezultat o fetita care la ora actuala are 5 ani si 7 luni;am fost de acord sa incredintez copilul spre crestere fostei sotii;nu am cerut drept de vizita pentru ca fiind vecin inca si la ora actuala cu fosta sotie am crezut ca ne putem intelege; la momentul divortului aveam o poprire de 1/3 din venituri pentru obiecte de uz casnic pe care le-am lasat la fosta sotie, poprire care o am si la ora actuala;asa ca ne-am injteles sa ii dau pensie alimentara in valoare de 150 ron pe luna si ea a afirmat in fata instantei ca nu trebuie sa platesc pana la incheierea datoriei fata de banci ,cu toate acestea am platit prin mandat postal timp de doua luni dupa pronuntare dupa care fosta sotie a cerut poprire pe salariu prin tribunal si eu am fost de acord.
Pana acum doua zile nu au fost probleme cu vizitarea copilului, care venea la mine ori de cate ori vroia sau aveam eu timp,fara a ramane peste noapte;
Duminica fetita, care este foarte atasata de mine, a vrut sa ramana peste noapte si la telefon fosta sotie a fost de acord dar dupa 10 minute si-a trimis fata cea mare sa o duca acasa si cu tot plansul si suferinta celei mici a trebuit sa o trimit.
Pe langa asta, azi am primit o citatie pentru recalcularea pensiei alimentare prin care cere 1/4 din venitul meu incepand cu data introducerii actiunii.
Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru a mi se stabili un program de vizita(adica de ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun) si ce pot face in legatura cu pensia alimentara ,pentru ca daca din 2/3 mai imi ia 1/4 raman cam muritor de foame..........:">#-o
Multumesc anticipat pentru raspusuri!
Daca exista mai multi creditori, retinerile din salariu dv nu vor putea depasi 1/2 din venit indiferent de numarul creditorilor. Obligatia de intretinere are prioritate oricaror obligatii. In aceasta situatie, dupa stabilirea sumei majorate ce o veti avea de platit ca pensie alimentara, angajatorul dv este obligat sa retina si sa vireze mai intai pensia alimentara si abia apoi celelalte obligatii pe care le mai aveti fara a depasi 1/2 din venituri. Va trebui de asemenea sa ii instiinteze pe ceilalti creditori de aceasta situatie.
Un alt aspect este acela ca dreptul minorului, respectiv pensia de intretinere, nu poate face obiectul niciunei tranzactii intre parinti.
In ceea ce priveste bunurile de uz casnic pt care platiti rate, avand in vedere faptul ca dv le platiti le puteti cere inapoi sau puteti solicita partajarea bunurilor si obligarea acesteia la plata ratelor pentru bunurile ce se afla in posesia ei.
Pensia alimentara
Magda_33
buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)