avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate litom38

Activitate litom38

Răspuns la discuția Instalare sisteme de supraveghere
Va multumesc foarte mult la toti. Am sa incerc sa gasesc un avocat bun. Ceea ce insa am inteles ca ar fi avantajos, chiar foarte, ar fi sa reusessc sa ma dezvinovatesc pana in faza de tribunal, nu?
Si acum, abuzand un pic, din experienta dumneavoastra, cunoasteti un caz similar?
Ma refer la tipul acesta de infractiune, iar daca da, cum s-a solutionat?
Inca o data mii de multumiri.
Răspuns la discuția Instalare sisteme de supraveghere
Multumesc mult pentru raspuns, dar nu am inteles chiar tot. Condamnarea mea anterioara a fost pentru 4 luni, am primit suspendare conditionatasi hotararea a ramas definitiva pe 22 februarie 2007. Deci pe 22 iunie 2009 am trecut si peste cei 2 ani de incercare fara a mai avea vreo condamnare. Insa infractiunea referitoare la instalarea sistemului de alarma s-a produs in perioada de incercare. Pentru aceasta legea prevede o pedeapsa cuprinsa intre 6 luni si 3 ani. Credeti ca am vreo sansa sa nu fiu inchis? Pentru ca mi-e teama.
Multumesc din nou.
Buna ziua.
Am sa incerc sa fiu succint in prezentarea problemei mele, desi nu prea ma pot concentra.
In februarie 2006, am fost condamnat la 4 luni cu suspendare, pentru conducerea autovehicolului cu o imbibatie alcoolica in sange.......tot asa, si o perioada de incercare de 2 ani, perioada incheiata pe 22 iunie anul acesta.
Anul trecut am fost angajat in probe la o firma, pe postul de director tehnic, in vederea obtinerii unei autorizatii eliberate de ARTS, pentru instalarea de sisteme de alarmare. Am facut demersurile necesare, am achitat cursurile dar nu am urmat cursurile, deci nu am obtinut autorizatia. In aceasta perioada , in cadrul firmei, am instalat un sistem de alarma la o scoala generala, deci am incalcat prevederile Legii 333.Va intreb, condamnarea anterioara, cea de 4 luni imi poate agrava situatia in asa fel incat pentru infractiunea la Legea 333 sa imi ofere sansa sa fiu condamnat la o pedeapsa cu executare?
Va rog mult sa-mi raspundeti, daca vreti!
Multumesc!
Buna(nu stiu daca sa scriu "seara" sau "ziua") !
As vrea, daca e cu putinta, sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
daca, la societatea la care actualmente lucrez, se trimite o adresa de la o banca, prin care li se aduce la cunostinta, ca sunt dator cu o suma oarecare, societatea imi poate opri din salariu, fara existenta unei hotarari judecatoresti, si fara a-si fi luat un angajament in acest sens?
Mai precis, in anul 2002, am avut un card de credit al carui plafon nu l-am achitat. Asta se intampla pe vremea cand eram casatorit, acum fiind divortat. Banca a aflat unde lucrez, mi-a inaintat o somatie de plata catre serviciul financiar, iar acesta imi opreste din salariu o suma , pentru care nu exista o hotarare judecatoreasca sau un angajament de plata. De asemenea, fortele de munca judetene, prin care am obtinut locul de munca, deci au operat in carnetul de munca, au descoperit ca dupa angajare, am primit fara sa mi se cuvina o suma, pe care, in baza unei instiintari similare, o platesc tot din salar. Consider ca nu sunt eu cel vinovat pentru acest lucru...cel vinovat sa plateasca si eventual, pentru pretentii sa ma actioneze in instanta, nu? In conformitate cu art.164 di Codul Muncii, cum stiu eu, nu se poate retine din salariu o suma decat daca pentru aceasta exista o hotatrare judecatoreasca definitiva, chiar daca exista un titlu executoriu in acest sens. Este adevarat? Au dreptate in a-mi retine aceste sume fara incuviintarea mea?
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Buna ziua!
Iata cu ce problema ma confrunt si nu stiu cum sa mai scap de ea!
In urma cu aprox 2 luni, am folosit pe internet, un serviciu care furniza coduri de reincarcare a cartelelor orange, pe baza datelor de card si a contului aferent.(personal si al sora-mi). Acest lucru l-am facut de cateva ori pana cand am ajuns la concluzia ca preturile cerute sunt prea mari. Drept urmare am renuntat la astfel de reincarcare.
Recent, o concitadina a reclamat disparitia din contul de card, a unei sume de cativa lei (150 parca). Culmea? S-a folosit un serviciu similar , unde la comanda erau trecute TOATE DATELE MELE PERSONALE, dar cardul ei. Am intervenit prin cunostinte la politie si in urma cercetarilor, adresa IP de pe care s-au facut comenzile e aceeasi cu a calculatorului personal ba chiar si cu cel al retelei de la servici. Acuma nu sunt chiar ageamiu in calculatoare, si stiu cum se poate schimba un IP cu tot cu mac.Problema e ca in aceasta situatie m-ar astepta probabil un proces lung, din care nu prea vad eu cum voi demonstra ca datele nu imi apartin. Ceea ce ma framanta este faptul ca in urma unui accident auto am primit o condamnare de 4 luni cu suspendare, din care nu a trecut decat una. Cum am destui "prieteni" care stiu ca foloseam aceasta modalitate de incarcare a telefonului, iar a afla un ip de calculator, chiar si cel de la servici e usor, cum sa fac sa scap din aceasta situatie? Sau daca nu reusesc sa demonstrez ca nu eu sunt faptasul, cum sa fac?
Mi se pare prostesc, ca in acest caz sa risc inchisoarea inutil si pentru o suma asa de mica.
Va multumesc!