avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate r0bertC

Activitate r0bertC

Salutare,

In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de 103KM/h, pe raza judetului Arges.

Masina pe care era montat detectorul radar nu era inmatriculata cu nr. de MAI drept pt. care am fost oprit 5 km departare de locul faptei. Cand am fost oprit, agentul mi-a comunicat viteaza solicitand prin statie catre operatorul radar. In prima faza prin statie s-a auzit viteaza de 105km, l-am rugat sa repete iar viteza comunicata a doua oara a fost de 103KM/h. Aceasta viteaza a ramas si pe procesul verbal.

Am hotarat sa contest acest proces verbal in instanta. Am solicitat sa mi se explice la ce face referire mentiunea facuta de catre agent in PV: "Suspendare PC 90 de zile" precum si proba video.

Ieri am primit de la politia Arges urmatoarele: 4 poze facute din spate in care se vede numarul masinii precum si viteaza de 100Km/h, ora inregistrarii etc; Se mentioneaza proba video CD atasata - dar care lipseste cu desavarsire - in plic fiind doar cele 4 poze; o mentiune prin care aparatul de radar nu are nicio clasa de eroare, valabilitate si omologare (scris de mana si stampilat, fara semnatura);
Se comunica viteza de 103KM/h precum in imaginilie atasate.

Intrebarea mea este urmatoarea: cum se poate ca pe PV sa fie scrisa viteza de 103KM/h iar in cele 4 imagini sa apara viteza de 100km/h - si tot ei sa mentioneze: "Se dispune suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile intrucat s-a depasit viteza legala cu 53Km/h" ?

Iar a 2-a intrebare, in conditiile in care sa spunem ca viteza reala este cea de 100km/h - asa cum apare in imagini, se mai suspenda permisul de conducere daca in textul de lege se mentioneaza: "depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise..."?

Multumesc,
Salutare,

Care este termenul maxim al suspendarii permisului auto in situatia prezentata mai jos:

Pentru depasirea vitezei din localitate cu dublul ei, permisul ti se suspenda pe o perioada de 90 de zile. Se inainteaza o contestatie catre judecatorie, procesul se judeca si primesti posibilitatea de a face apel. Nu faci apel si vrei sa mergi sa inchizi acest proces si sa predai permisul, fiind de acord cu cele scrise si avand posibilitatea de a sustine testul pentru reducerea pedepsei de la 90 de zile, la 30 de zile. Inainte de a preda permisul esti prins savarsind aceeasi fapta: depasirea vitezei legale in localitate cu 50 de km/h. Ti se retine permisul si primesti o dovada pentru 15 zile.

Cum se procedeaza mai departe? Cum poti sa inchizi procesul care este deja pe rol? Se mai poate sustine testul de redobandire si reducerea pedepsei? Se cumuleaza cele doua suspendari?

Multumesc,