avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrudavid1

Activitate alexandrudavid1

Răspuns la discuția Atitudine in fata instantei
Buna dimineata. Permiteti-mi sa va ajut cu un sfat.
Din ceea ce am citit in codul muncii, convocarea discplinara a salariatului este obligatorie pentru a se apara impotriva abaterilor disciplinare pentru care a fost concediat.
Angajatorul nu va poate concediat pentru niste asa zise abateri disciplinare fara sa fiti convocat in cadrul unei comisii de disciplina unde sa va aparati.
Comisia de disciplina nu se poate intalni si nu poate pune in discutie abatererile disciplinare ale salariatului cercetat fara sa il convoace pe acesta. Daca comisia de disciplina s-a intalnit ulterior pentru inca doua convocari si in cadrul acestor convocari s-au discutat abaterile disciplinare pentru care ati fost concediat, iar dumneavoastra nu ati fost convocat sa va expuneti apararile si motivatiile, atunci angajatorul a incalcat evident art. 251 din codul muncii privind cercetarea disciplinara prealabila concedierii, decizia de concediere fiind lovita de nulitate absoluta.
Daca ati fost concediat pentru abaterea disciplinara discutata la prima convocare si la care ati fost convocat unde sa va aparati, atunci s-a respectat partial procedura prevazuta in lege.
Decizia de concediere trebuie sa contina, in mod obligatoriu, toate elementele prevazute la art. 252 alin. (2) din codul muncii. Lipsa unuia dintre acestea atrage, fara drept de interpretare a instantei (exceptia nulitatii absolute a deciziei de concediere nu poate fi interpretata), nulitatea deciziei de concediere.

Nerespectarea de catre judecatori ale prevederilor art. 251 (daca salariatul a fost concediat pentru o abatere disciplinara pentru care nu a fost convocat) si ale art. 252 alin. (2) din codul muncii (daca din decizia de concediere lipseste unul din elementele prevazute de lege) ar trebui sa conduca la tragerea la raspundere pentru abatere disciplinara conform art. 99 lit. (t) si art. 99 indice 1 din legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor pentru neaplicarea corecta a legii, vatamarea fiind cele prevazute de art. 80 din codul muncii.

Cu privire la nemultumirea fata de avocatul dumneavoastra.
Probabil ca concluziile le va depune avocatul dumneavoastra chiar la urmatorul termen in care va veti prezenta, sau probabil ca instanta va da o amanare de 7 zile pentru ca in acest timp sa se depuna concluzii.
Puteti discuta cu avocatul dumneavoastra cele expuse de mine mai sus, sau puteti chiar dumneavoastra sa depuneti personal concluzii la dosar (la registratura) chiar daca si avocatul dumneavoastra a depus la randu-i.
Discuție sesizare
Bunaziua. Am primit un raspuns de la csm cu rezolutie in sensul ca se claseaza plangerea mea, in temeiul legii 317/2004 art. 45 alin. (4) li. (b)

(4) Dacă în urma efectuării verificărilor prealabile se constată că nu există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare:
b) sesizarea se clasează, iar rezultatul se comunică direct persoanei care a formulat sesizarea şi persoanei vizate de sesizare, dacă Inspecţia Judiciară a fost sesizată în condiţiile alin. (2)


raportat la art. 47 alin. (1) lit. (b) din aceeasi lege:

(1) În cazul în care sesizarea s-a făcut potrivit art. 45 alin. (2), inspectorul judiciar poate dispune, prin rezoluţie scrisă şi motivată:
b)*clasarea sesizării, în cazul în care aceasta nu este semnată, nu conţine datele de identificare ale autorului sau indicii cu privire la identificarea situaţiei de fapt care a determinat sesizarea, precum şi în cazul prevăzut la art. 45 alin. (4) lit. b); rezoluţia de clasare este definitivă;
_____________
*) Sintagma "rezoluţia de clasare este definitivă" din cuprinsul lit. b) a fost declarată neconstituţională prin D.C.C. nr. 397/2014 publicată în M.Of. nr. 529 din 16 iulie 2014, în ipoteza prevăzută de art. 45 alin. (4) lit. b). Potrivit art. 147 alin. 1 din Constituţie, "Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun
de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept".


Comform art. 47 alin. (2) din legea 317/2004, in cazul in care plangerea a fost clasata conform articolelor de mai sus, pot face o noua sesizare, dar in conditiile legii. Art. 47 alin(2): În cazul prevăzut la alin. (1) lit. b), se poate face o nouă sesizare, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege)

As dorii sa stiu unde pot depune aceasta noua sesizare (intrucat nu sunt multumit de rezolutia inspectorului judiciar (clasarea) care a cercetat cazul) si in cate zile de la comunicarea rezolutiei de clasare?
Multumesc.