avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Activitate b_andrei22

Activitate b_andrei22

Va rog mult , ma poate ajuta cineva ?
Buna ziua ,
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoare problema :

Context :
- SRL neplatitor de TVA
- imobil construit in regie proprie si incris in contabilitate cu p/v de receptie primire(finalizare constructie) in 2009
- impozitare : 16% pe profit

Obiectiv :
-Trecerea imobilului de pe persoana juridica pe persoana fizica(asociat unic).

Intrebari :
- Nu este nici o problema daca factura de vanzare a imobilului nu va contine TVA? Societatea comerciala este neplatitoare TVA si nici nu ma avantajeaza sa devina platitoare de TVA.

- In afara de taxele clasice la notariat (. . .) din punct de vedere al persoanei juridice care vinde imobilul ce taxe voi plati ?
- Voi fi impozitat cu 16% din valoare facturii de vanzare-cumparare ?(cheltuielile aferente lunii in care se face vanzarea sunt prea mici fata de valoarea facturii ca sa le mai iau in calcul)
- Voi fi impozitat cu 16% la diferenta dintre valoarea de pe factura si valoarea ramasa de amortizat daca diferenta e pozitiva ?

-Valoarea de inventar al cladirii va "disparea" din contul active imobilizate dupa vanzare ,intrebarea mea e daca ea se va reflecta in alte conturi (casa si conturi la banci , etc)?

-Se poate pune problema unei donatii din partea persoanei juridice pentru cazul trecerii imobilului de pe persoana juridica pe persoana fizica?

Va multumesc anticipat !
O zi buna !