avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Vanzare imobil persoana juridica-->persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Vanzare imobil persoana juridica-->persoana fizica

Buna ziua ,
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoare problema :

Context :
- SRL neplatitor de TVA
- imobil construit in regie proprie si incris in contabilitate cu p/v de receptie primire(finalizare constructie) in 2009
- impozitare : 16% pe profit

Obiectiv :
-Trecerea imobilului de pe persoana juridica pe persoana fizica(asociat unic).

Intrebari :
- Nu este nici o problema daca factura de vanzare a imobilului nu va contine TVA? Societatea comerciala este neplatitoare TVA si nici nu ma avantajeaza sa devina platitoare de TVA.

- In afara de taxele clasice la notariat (. . .) din punct de vedere al persoanei juridice care vinde imobilul ce taxe voi plati ?
- Voi fi impozitat cu 16% din valoare facturii de vanzare-cumparare ?(cheltuielile aferente lunii in care se face vanzarea sunt prea mici fata de valoarea facturii ca sa le mai iau in calcul)
- Voi fi impozitat cu 16% la diferenta dintre valoarea de pe factura si valoarea ramasa de amortizat daca diferenta e pozitiva ?

-Valoarea de inventar al cladirii va "disparea" din contul active imobilizate dupa vanzare ,intrebarea mea e daca ea se va reflecta in alte conturi (casa si conturi la banci , etc)?

-Se poate pune problema unei donatii din partea persoanei juridice pentru cazul trecerii imobilului de pe persoana juridica pe persoana fizica?

Va multumesc anticipat !
O zi buna !
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
b_andrei22, utilizator
Cel mai recent răspuns: b_andrei22 , utilizator 23:06, 12 August 2012
Va rog mult , ma poate ajuta cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb imobiliar ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as vrea sa stiu daca pentru un schimb imobiliar intre o persoana juridica si o persoana fizica este necesar sa fac factura sau e de ajuns ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intre doua societati comerciale dual dual Buna ziua, As dori sa transfer un imobil intre doua societati comerciale (cu acordul tuturor partilor implicate) si cea mai simpla solutie mi se pare ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)